UE sancţionează şase persoane şi o entitate pentru otrăvirea lui Navalnîi

UE sancţionează şase persoane şi o entitate pentru otrăvirea lui Navalnîi

Uniunea Europeană (UE) urmează să sancţioneze joi şase persoane – considerate vinovate de otrăvirea în Rusia a opozantului rus Aleksei Navalnîi – şi o entitate implicată în producerea agentului neurotoxic folosit.

Sancţiunile constau în interzicerea intrării pe teritoriul UE şi o blocare a activelor şi urmează să intre în vigoare joi, au declarat, miercuri, surse europene pentru AFP.

O procedură scrisă a fost lansată, pentru a permite guvernelor europene să-şi confirme acordul, iar sancţiunile urmează să intre în vigoare odată cu publicarea listei în Jurnalul Oficial al UE, au precizat sursele citate.

ADVERTISING

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au convenit luni asupra principiului sancţiunilor şi mai rămânea ca acestea să fie finalizate ”pe baza propunerilor făcute de către Franţa şi Germania şi a problelor strânse”.

”Toată lumea a acceptat”, a anunţat la finalul reuniunii Înaltul Reprezentant UE pentru Politică Externă şi de Securitate Josep Borrell.

În total, şapte nume noi urmează să fie adăugate pe o listă care există şi care a fost întocmită în 2018 în vederea sancţionării folosirii armamentului chimic în Siria.

ADVERTISING

Pe această listă se află deja opt nume - dintre care patru sunt ruseşti şi un centru de cercetare din Siria.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇