Modul inedit în care primarul Veneției i-a prins pe „imbecilii” care au făcut surf pe Canal Grande (Video)

Modul inedit în care primarul Veneției i-a prins pe „imbecilii” care au făcut surf pe Canal Grande (Video)

Doi bărbați au fost filmați în timp ce făceau un soi de surf pe cel mai aglomerat canal al Veneției, unde această activitate este interzisă. Înregistrarea a atras reacția furibundă a primarului orașului.

Filmarea îi arată pe cei doi temerari făcând surfing cu plăci electrice printre ambarcațiunile de pe Canal Grande, unul dintre coridoarele navale importante ale Veneției. Enervat de tupeul lor, primarul Luigi Brugnaro a anunțat pe Twitter că oferă o cină celui care ajută la găsirea celor doi, relatează BBC.

ADVERTISING

„Iată doi imbecili aroganți care își bat joc de oraș… le cer tuturor să ne ajute să-i găsim pentru a-i pedepsi chiar dacă armele noastre sunt de-a dreptul tocite… avem nevoie urgent de mai multe puteri pentru primari în materie de siguranță publică! Celui care îi identifică le ofer o cină!", a scris Brugnaro.

Imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare și au provocat revolta venețienilor. „O rușine. Trebuie interziși pe viață în Veneția, mamma mia", a scris cineva pe Twitter.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au existat, însă, și aprecieri pentru isprava celor doi surferi. „Vreau și eu! N-ar fi grozav dacă am putea călători prin Veneția în felul ăsta. fără să mai dăm bani pe ACTV (compania de transport local - n.red.)?", a scris un utilizator.

Poliția a deschis o anchetă, iar cei doi au fost identificați și amendați. Primarul nu a precizat dacă va oferi cina promisă.

Plăcile celor doi surferi, valorând 25.000 de euro, au fost confiscate, relatează ziarul Il Gazettino. Aceștia au fost amendați pentru periclitarea navigației pe canal și li s-a pus în vedere să părăsească Veneția. În plus, ei vor fi judecați pentru afectarea imaginii orașului.

ADVERTISING

Nu este prima oară când turiștii temerari încalcă legea și regulile bunului simț în Veneția, notează The Guardian. În luna iulie, grupul civic Venezia Non è Disneyland (Veneția nu este Disneyland) a difuzat o filmare cu un bărbat care a sărit de pe un pod în Canal Grande, riscând să fie lovit de o ambarcațiune.

Săptămâna trecută, primarul Luigi Brugnaro a cerut aplicarea unei pedepse de zece zile de închisoare unui turist de 33 de ani din Scoția care a fost prins făcând baie într-un canal al orașului.

În 2020, un turist francez a primit o amendă de 150 de euro după ce a parcurs Canal Grande cu placa de paddleboarding. În același an, două turiste germane au fost amendate cu câte 250 de euro pentru că s-au bronzat în bikini lângă biserica San Stae.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇