În câteva luni, Veneția nu se va mai putea vizita decât contra cost

În câteva luni, Veneția nu se va mai putea vizita decât contra cost

Veneția se pregătește să introducă o taxă pentru turiștii de o zi, de la jumătatea lunii ianuarie 2023.

Simone Venturini, consilier pentru Turism în Veneția, a anunțat vineri, pe 1 iulie, într-o conferință de presă, că taxa pentru turiști intră în vigoare pe 16 ianuarie 2023, potrivit CNN.

Autoritățile locale din orașul italian se gândesc de mai multă vreme la introducerea acestei taxe. Motivele: orașul este supraaglomerat din cauza turismului. Așa că atât autoritățile locale, cât și cele de la Roma încearcă să limiteze daunele.

ADVERTISING

Spre exemplu, ani la rând uriașele vase de crozieră care vin de pe Marea Adriatică și intră în laguna de lângă oraș au afectat ecosistemul. Așa că în 2019, Guvernul italian a dat un decret prin care a interzis intrarea cu nave de croazieră în lagună.

Iar acum se impune o nouă taxă pentru turiști.

Taxa va porni de la 3 euro de persoană și poate ajunge la 10 euro de persoană. Cum scopul taxei este să evite supraaglomerarea, cu cât numărul de turiști dintr-un grup care solicită intrarea va fi mai mare, cu atât va crește și taxa.

ADVERTISING

Potrivit informațiilor furnizate de Venturini, taxa li se va aplica turiștilor care rămân doar o zi în oraș. În schimb, cei care se cazează la hotel, în Veneția, nu vor plăti taxa de acces în oraș, deoarece deja au o altă taxă inclusă în tariful hotelier. De asemenea, copiii cu vârste sub 6 ani vor putea intra în oraș fără taxă.

Michele Zuin, consilier pe probleme de buget la Veneția, a anunțat că abia la toamnă va fi publicat sistemul complet de taxare.

Zuin a mai spus că scopul taxei de acces nu este nici să facă din Veneția o destinație prohibitivă și nici să strângă bani la buget de pe spatele turiștilor. În schimb - a explicat consiliera - autoritățile își doresc o modalitate de a gestiona numărul uriaș de turiști din vârfurile de sezon și vor să le permite și localnicilor să trăiască în condiții bune, în oraș.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇