Unde să mergi în vacanță pentru cele mai frumoase apusuri (Galerie foto)

Unde să mergi în vacanță pentru cele mai frumoase apusuri (Galerie foto)

E drept, soarele răsare și apune în fiecare zi (în cele mai multe dintre locuri). Îl poți vedea chiar și de la geam, din curtea casei tale, dar sunt câteva locuri în lume unde aceste momente au un farmec aparte.

Trebuie să recunoști că un apus frumos are puterea de a-ți calma mintea, de a-ți aduce pace, de a te depărta de nemulțumirile mici și câteodată mai mari. Iar dacă îți plănuiești vacanța, n-ar fi rău să ții cont și de sugestiile făcute de Trips to Discover. Sunt locuri din lume, mai aproape sau mai departe, unde apusul e la superlativ.

Serengeti, Tanzania

Nimic nu-ți va obtura priveliștea, poate doar silueta vreunui elefant sau a unui rinocer. Nu vei avea parte de un apus mai sălbatic decât în Parcul Național Serengeti din Tanzania decât în foarte puține locuri din lume.

Parcul măsoară peste 14.700 de kilometri pătrați, așa că nu va trebui să-ți faci griji că îți vei da coate cu alți turiști care vor să imortalizeze momentul cu telefoanele lor mobile. Fii sigur că apusul e doar una dintre atracții în acest loc.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A post shared by Tanzania Sunsets🇹🇿 (@sunsettanzania)

Grundarfjordur, Islanda

A vedea un apus aici e ca și cum ai păși pe altă planetă. Grundarfjordur e un mic oraș de munte, aflat lângă un câmp de lavă, așa că tot locul e desprins din altă lume.

Între noiembrie și începutul lui februarie nu vei vedea niciun apus, așa că vacanța va trebui plănuită cu atenție. Însă ce urmează, vara, compensează din plin, iar așteptarea chiar merită.

Vezi și Te gândești deja la o vacanță la mare, la soare, în sezonul rece? Iată câteva idei (Galerie foto)

Când nu privești apusul, fotografiază vârful Mt. Kirkjufell, urmărește balenele și focile sau profită de izvoarele calde naturale.

Rio de Janeiro, Brazilia

Mulți se gândesc la petreceri când aud de această destinație, la dans și plaje, dar puțini știu că în acest oraș sunt cele mai frumoase apusuri din America de Sud.

Poți împleti experiența plajei cu cea a apusului și cea mai indicată e plaja Ipanema, unde vei vedea soarele cum merge la culcare în spatele munților.

Santorini, Grecia

Cine a ajuns în Santorini, Grecia, știe cât de speciale sunt apusurile aici. Apusurile fotografiate aici aproape că sunt viral pe Internet.

Cel mai spectaculos apus poate fi admirat din Oia, sat aflat pe insula vulcanică la Marea Egee.

Amsterdam, Olanda

Poate nu te-ai fi gândit tocmai la acest oraș pentru un apus memorabil, dar imaginează-ți-l reflectat și în apă și deja ai un spectacol de cinci stele. Iar dacă îl vezi de pe apă, experiența e cu adevărat una care-ți va rămâne în memorie multă vreme.

Ori mergi cu bicicleta, așa cum fac localnicii, sub soarele blând, și vei vedea Amsterdamul în cu totul altă lumină.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

A post shared by I Love Amsterdam (@ilove.amsterdam)

Citește și Destinații de vacanță ideale pentru doi (Galerie foto)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇