Veneţia reduce numărul de locuri în gondole din cauza turiştilor supraponderali: E periculos să înaintezi cu jumătate de tonă mobilă la bord

Veneţia reduce numărul de locuri în gondole din cauza turiştilor supraponderali: E periculos să înaintezi cu jumătate de tonă mobilă la bord

După ce a constatat că vizitatorii săi sunt tot mai supraponderali, Veneţia a decis să reducă, de la şase la cinci, numărul pasagerilor autorizaţi să se îmbarce pe o gondolă, transmite AFP.

„Are legătură cu greutatea medie a unui turist dar şi cu faptul că apele de pe canale sunt din ce în ce mai agitate din cauza traficului bărcilor cu motor”, a explicat Roberto Luppi, fostul preşedinte al gondolierilor veneţieni. Acesta a subliniat că măsura adoptată de autorităţi nu are drept scop să crească veniturile gondolierilor, ci să le uşureze munca prin facilitarea manevrabilităţii celebrelor bărci negre, oferind mai multă securitate clienţilor.

ADVERTISING

Adoptat la începutul lunii în consiliul municipal, noul regulament dispune că doar 5 persoane, în loc de 6 până acum, vor fi autorizate să urce la bordul unei gondole 'da nolo' (o ambarcaţiune tradiţională care poate fi închiriată în regim privat). De asemenea, în cazul ambarcaţiunilor de mari dimensiuni, denumite gondole 'da parada', un serviciu municipal care traversează Canal Grande, doar 12 persoane (în loc de 14 până acum) vor putea să urce la bord în acelaşi timp.

"Din cauza turiştilor supraponderali, atunci când este plină, ambarcaţiunea se afundă şi ia apă. Să înaintezi cu mai mult de o jumătate de tonă mobilă la bord este periculos", explică pentru cotidianul La Repubblica, Raoul Roveratto, un responsabil local al gondolierilor.

ADVERTISING

Pandemia a golit buzunarele gondolierilor

Consiliul municipal din Veneţia are în vedere şi majorarea numărului de licenţe acordate gondolierilor, de la 433 la 440.

Potrivit noului regulament, această licenţă va putea fi transmisă în cadrul aceleaşi familii, fără ca nou titular să fie nevoit să treacă examenul, cu condiţia să poată atesta că are o experienţă de patru ani în navigaţia pe gondola familială.

Lipsiţi mult timp de vizitatori din cauza crizei sanitare, precum şi după inundaţiile istorice de la finalul lui 2019, care au dat o lovitură turismului, gondolierii veneţieni au înregistrat în ultimele luni o diminuare drastică a activităţii lor.

ADVERTISING
https://www.facebook.com/Eraclebragozzo/videos/278029073548596/?__xts__%5B0%5D=68.ARAaIaAXNqRBh08gIoHouKGmlhfLjrRFZmfv-oV-VZppUBEqMknJ68jkCf8ZvwcLTpjVRSs7Cyw1W3nKlTro8_DcUoIsyoyOsKPLsCkBpkt_nrZXXYX7JYkEIfLUlbGhi5othCHogs25qmH-ojb99OwTit5_-H5n2gxdLO4Y5U3cZQul6azpOr5z4wvwnZ7u2rUU1gdZn3d-WdKfPlLdI1jvrYfhmHJ4sX-obGTMGAYleBS5HKALCkrIA_fxcaD2ih57XdBRvcRuM3hRH-_obCkXPT5Hz1ogQDBI2_spwGBLzFSSO_-EloMT9QMybnWtE_qAE6TQ9-bTlYX2JdR6QeF8yIh6cZqn-_M&__tn__=-R

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇