Medicul Octavian Jurma avertizează: Școlile din București se vor închide în cel mult trei săptămâni. Putem avea până la 15 mii de cazuri pe zi

Medicul Octavian Jurma avertizează: Școlile din București se vor închide în cel mult trei săptămâni. Putem avea până la 15 mii de cazuri pe zi

În cel mult trei săptămâni putem avea până la 15 mii de cazuri noi de Covid pe zi, avertizează medicul Octavian Jurma.

Totodată, acesta spune că este probabil ca în săptămâna 5-11 octombrie să se depășească incidența de 6 la mie în București, iar școlile se vor închide.

”5-11 octombrie, săptămâna aceea, cu siguranță se vor închide școlile, dacă evoluția continuă în ritmul de până săptămâna trecută. În săptămâna 5-11 octombrie, probabil, se va depăși incidența de 6 la mie în București.

Însă, așa cum vedem, această săptămână a debutat cu o creștere de 80% față de lunea trecută. E posibil să vedem în octombrie și numere de 15.000 de cazuri pe zi, dacă nu se iau măsuri cu cel puțin două săptămâni înainte.

ADVERTISING

Guvernul se vede obligat acum să apeleze la măsurile pe care le-am hulit în primele două, trei valuri, acele restricții diverse prin care se încearcă limitarea răspândirii pandemiei”, a declarat Octavian Jurma, pentru Antena3.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus recent că estimările arată că Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie, moment în care școlile se închid. Cîmpeanu e convins însă că va fi vorba despre o perioadă scurtă.

Duminică, premierul Cîțu a declarat că își dorește menținerea anului școlar cu prezență fizică.

ADVERTISING

Autoritățile au anunțat, miercuri, 4.004 cazuri noi de coronavirus, depistate în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 570 sunt în Bucureşti.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Cîțu, a anunțat că se discută despre vaccinarea sau testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale. Mai exact, afirmă el, este vorba despre angajați din structuri ale statului, din spitale și școli.

Potrivit acestuia, există o transmitere comunitară accentuată, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇