Sute de școli cu probleme la începutul anului școlar. Cîțu: Nu ne jucăm. Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică

Sute de școli cu probleme la începutul anului școlar. Cîțu: Nu ne jucăm. Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică

Sute de școli, multe din Capitală, încep cursurile cu probleme: unele nu au asigurate măsurile igienico-sanitare, altele au probleme cu sistemul de încălzire. Premierul Florin Cîțu le-a transmis prefecților să rezolve rapid situația.

El a spus, duminică, în videoconferința cu prefecții și reprezentanții DSP-urilor din țară, că sunt 253 de școli în care nu sunt asigurate măsuri igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, București – 28, dar și în Buzău.

„Trebuie rezolvată această situație cât mai rapid”, a spus Cîțu.

ADVERTISING

De asemenea, în 53 de școli nu sunt asigurate materiale de curățenie, igienă și dezinfecție.

„Acestea sunt unități de învățământ din Dâmbovița, Giurgiu, Timișoara și București”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu a amintit că în țară sunt și 139 de școli care au probleme cu instalațiile de încălzire. Este vorba despre școli din Bacău, Timișoara, Hunedoara și Constanța.

„Nu ne jucăm! O să vină frigul și nu putem să îi ținem pe copii în astfel de condiții. Această situație trebuie remediată”, le-a cerut Cîțu prefecților.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Măștile să ajungă în școli

Totodată Cîțu le-a transmis reprezentanților direcțiilor de sănătate publică din țară să se asigure că măștile pentru protecția copiilor vor ajunge în școli. Cîțu a spus că își dorește menținerea anului școlar cu prezență fizică.

„Este foarte important ca siguranța copiilor să fie în prim plan și de asta trebuie să vedem dacă mai e ceva de făcut. Avem câteva excepții pentru prezența fizică (cazul celor 2.400 de elevi din 12 localități unde rata de infectare este peste 6 la mie – n.red.).

ADVERTISING

Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică și de aceea vreau să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi.

Măștile, cei de la DSP: trebuie să fie în stocuri și să ajungă la școli. Avem destule măști în acest moment. Dacă este nevoie vom mai suplimenta”, a mai spus Cîțu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇