Cîmpeanu: Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie - moment în care școlile se închid - în octombrie

Cîmpeanu: Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie - moment în care școlile se închid - în octombrie

Estimările arată că Bucureștiul va ajunge la rata de infectare de 6 la mie în octombrie, moment în care școlile se închid, spune ministrul Educației. Cîmpeanu e convins că va fi vorba despre o perioadă scurtă.

Cîmpeanu a afirmat, joi seara, la Digi24, că previziunile arată 6 la mie în octombrie:, în București „din păcate, pentru elevi prezența fizică nu va mai fi posibilă. Va fi posibilă pentru creșe și grădinițe, unde învățământul online este o aberație. Din fericire, sunt convins că va fi pentru o perioadă scurtă, pentru că și în valul 3 am avut o perioadă de circa 10 zile în care s-a depășit rata de 6 la mie”.

ADVERTISING

Întrebat despre o estimare făcută de UBB la Cluj, potrivit căreia în Cluj, pe 27 septembrie, va fi depășită rata de 6 la mie, iar pe 1 octombrie în Cluj-Napoca va ajunge la 8 la mie, Cîmpeanu a declarat că nu are „globul de cristal”, însă pentru începutul anului universitari deciziile aparțin universităților.

În ce privește tezele și simulările, în acest an se vor da normal, a dat asigurări Cîmpeanu.

Suspendarea tezelor a fost valabilă doar pentru anul trecut, declară ministrul Educației: „în acest an, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal, vrem să se deruleze normal acest an”.

ADVERTISING

În ce privește admiterea în liceu, Cîmpeanu a reiterat ideea că nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta: „admiterea vara viitoare la liceu se va da după exact aceleași reguli după care s-a dat și anul acesta, bacalaureatul la fel”.

Legat de bacalaureatul unitar bazat pe competențe, ministrul spune că ar putea să apară nu mai devreme de anul 2027, în cazul în care va exista o lege în acest sens.

Ministerul Educației a mai anunțat, joi, că doar 61% din angajații din Educație sunt vaccinați, cu trei zile înainte de începerea școlii.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇