Doar 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta

Doar 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta

Numai 8% dintre părinţi vor şcoală online pentru copiii lor anul acesta, iar ceilalţi nu exclud complet cursurile de la distanţă, însă se tem de lacune în educaţie, arată datele unui sondaj desfăşurat de o platformă de recrutare online.

Potrivit sursei citate, părerile sunt împărţite când vine vorba de preferinţa angajaţilor care au copii pentru desfăşurarea cursurilor în acest nou an şcolar, în pragul valului al patrulea din pandemie.

Astfel, 76% dintre angajaţii care au participat la sondaj preferă cursurile cu prezenţă fizică, la şcoală, conform sondajului BestJobs.

Doar 8% şi-ar dori cursuri exclusiv online pentru copiii lor dacă ar avea această posibilitate, din motive de siguranţă, în timp ce restul spun că sunt confortabili ca şcoala să se desfăşoare într-un sistem mixt, atât online, cât şi offline.

Marile îngrijorări ale părinților

Totodată, pentru 41% dintre părinţi, cea mai mare îngrijorare privind şcoala online este faptul că pot să apară lacune în educaţia copiilor, pe fondul lipsei de interacţiune directă dintre elev şi profesor.

În acelaşi timp, 36% dintre ei se tem că şcolile nu au luat măsurile de igienă potrivite şi că riscul de infectare cu virusul Sars-COV-2 este în continuare ridicat.

Astfel, părinţii consideră că unităţile şcolare ar trebui să fie mai bine pregătite pentru începerea acestui nou an şcolar, în contextul în care potenţialul pandemic nu mai este o noutate.

Aproximativ 58% dintre respondenţi consideră obligatoriu ca toate măsurile sanitare să fie deja luate în toate unităţile la începerea anului şcolar.

În plus, 51% consideră că ar fi necesare investiţii în modernizarea spaţiilor de învăţământ, iar 46% şi-ar fi dorit să fie implementat un program de uniformizare a nivelului de pregătire a elevilor care au făcut şcoală online.

Până acum, doar o treime dintre angajaţii care au copii spun că au fost informaţi cu privire la condiţiile în care se reiau cursurile din acest an şcolar. 66% încă aşteaptă începutul şcolii pentru a avea toate informaţiile necesare despre modul în care vor învăţa copiii lor.

Sondajul a fost efectuat în perioada 23 august - 06 septembrie pe un eşantion de 1.044 de utilizatori de internet din România.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇