Avem aproape 1.100 de cazuri Covid Delta și 45 de decese. Toate probele secvențiate săptămâna trecută au fost Delta

Avem aproape 1.100 de cazuri Covid Delta și 45 de decese. Toate probele secvențiate săptămâna trecută au fost Delta

Până în data de 12 septembrie au fost confirmate în România 2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, anunță Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Dintre acestea, 1.722 sunt cu varianta Alpha, 11 cu Beta , 23 cu Gamma și 1.157 de cazuri cu varianta Delta.

Mai mult, toate probele Covid secvențiate săptămâna trecută s-au dovedit a fi cazuri cu varianta Delta, aceasta fiind acum dominantă la nivel național.

Mai exact, în perioada 6-12 septembrie, au fost identificate 350 de cazuri de infectare cu varianta Delta, din 350 de secvențieri (100%).

ADVERTISING

Varianta Alpha nu va mai fi considerată ca determinând îngrijorare, precizează INSP.

Motivul pentru care s-a luat această decizie este reducerea drastică a circulaţiei acesteia în EU/EEA după emergenţa variantei Delta, precum şi faptul că există puţine evidenţe ale impactului variantei Alpha asupra imunităţii induse de vaccin, precizează INSP.

”Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36”, menţionează INSP.

evolutie-delta
Foto: INSP

45 de decese cu varianta Delta

Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) precizează că au fost înregistrate 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dintre acestea, 45 sunt cu varianta Delta.

decese-delta
Foto: INSP

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇