Ministrul Sănătății: Valul 4 va fi al nevaccinaţilor. Varianta Delta va deveni dominantă și în România

Ministrul Sănătății: Valul 4 va fi al nevaccinaţilor. Varianta Delta va deveni dominantă și în România

Valul 4 al pandemiei va fi al nevaccinaţilor, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă. Ea a explicat că persoanele vaccinate au un risc mai scăzut să dezvolte forme grave, chiar dacă se infectează cu COVID-19.

„Cred că sub un procent din persoanele vaccinate s-au îmbolnăvit, din datele CNCAV. Ce ştim este că din cazurile cu tulpina Delta avem 3 decese confirmate şi niciunul din acei pacienţi care au decedat nu era vaccinat. Acest val 4 va fi un val al nevaccinaţilor. Ei vor fi principalii afectaţi”, a afirmat Mihăilă, la Digi24.

ADVERTISING

Ea a explicat că oamenii vaccinaţi nu au risc să dezvolte cazuri severe şi că, chiar dacă am trecut prin boală înainte, ne vaccinăm, pentru că aşa nu avem risc de a dezvolta o formă severă, chiar dacă ne infectăm cu tuplina Delta.

„Oamenii de ştiinţă spun că, la sfârşitul lunii august, tulpina Delta va deveni dominantă în Europa, ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi în România.

Din ce vedem că s-a întâmplat în alte ţări – o creştere marcată a numărului de cazuri, majoritatea cu tulpina Delta – ne putem aştepta ca acest lucru să se întâmple şi în România”, a mai spus ministrul.

ADVERTISING

Ioana Mifăilă crede că în acest moment nu se discută despre restricţii, deoarece incidenţa cazurilor este scăzută.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇