Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 1.860 de cazuri de infecţii cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care 1.699 cu varianta Alpha, 11 cu varianta Beta, 23 cu Gamma şi 127 cu varianta Delta.
Până la data de 25 iulie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 76%, precizează INSP, într-o informare postată pe site-ul propriu.
Potrivit INSP, în acest moment, "nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta".
Până la 25 iulie, au fost raportate la INSP - CNSCBT 2.459 de secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul Cantacuzino, Institutul "Prof. Dr. Matei Balş", MedLife, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, Institutul de Virusologie "Ştefan S. Nicolau", CRGM al SCJU Craiova şi "Pro Vitam" Sfântu Gheorghe.
Au fost înregistrate şi comunicate la INSP - CNSCBT 35 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 27 cu varianta Alpha, trei cu varianta Gamma şi cinci cu varianta Delta.
Conform INSP, până la data de 25 iulie, au fost confirmate 127 de cazuri cu varianta Delta: 50% (64 cazuri) se află în 28 de focare, dintre care 22 familiale (36 cazuri) şi şase de colectivitate (28 cazuri) din judeţele Argeş (4), Bacău (1), Braşov (1), Dolj (5), Ilfov (4), Iaşi (5), Olt (1), Teleorman (1) şi din Bucureşti (6).
Dintre cazurile din focare, pentru cinci a fost menţionat istoric de călătorie în India (3), Finlanda (1) şi Turcia (1), arată INSP.
De asemenea, potrivit sursei citate, dintre cele 127 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 15 (12%) fuseseră vaccinate anti-COVID (două incomplet şi 13 complet).
Cele cinci decese la cazuri confirmate cu varianta Delta s-au înregistrat la persoane nevaccinate anti-SARS-CoV-2.
Vezi și Prevalența tulpinii Delta în România este între 5 și 15%