Tătaru revine cu detalii despre vaccinarea sau testarea obligatorie în şcoli şi spitale. Poziţia lui Arafat

Tătaru revine cu detalii despre vaccinarea sau testarea obligatorie în şcoli şi spitale. Poziţia lui Arafat

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, în prezent consilier onorific al premierului Cîțu, spune că se discută despre vaccinarea sau testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale.

Mai exact, afirmă el, este vorba despre angajați din structuri ale statului, din spitale și școli.

”Sunt propuneri care urmează să se discute. Testarea obligatorie săptămânală sau vaccinarea obligatorie în structuri ale statului, spitale, școli”, a declarat Nelu Tătaru.

Pentru unitățile sanitare, el a subliniat că urmează să se facă o evaluare pentru a se vedea câte cadre medicale s-au vaccinat și câte au trecut prin boală, iar apoi se va lua o decizie în acest sens.

ADVERTISING

Nelu Tătaru a precizat că urmează ca în cursul zilei de azi să discute și cu premierul Florin Cîțu pe această temă.

”Sunt păreri de lucru de la fiecare, trebuie discutate. Voi avea azi o discuție și cu premierul Florin Cîțu”, a punctat Tătaru.

Arafat nuanţează

Marți seara, șeful DSU, Raed Arafat, a spus că personalul din structurile esențiale va trebui testat periodic, dacă nu a fost vaccinat.

"Nu e vorba numai de tine, ci că ești funcționar într-o structură esențială. Dacă te îmbolnăvești și vă îmbolnăviți între voi și mergeți acasă, nu mai are cine să lucreze. Dacă nu e vaccinarea obligatorie, trebuie măcar să te testezi periodic. (…) Dacă nu e vaccinare obligatorie, măcar testarea", a declarat Raed Arafat, la Antena3.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Semnal de alarmă după creșterea numărului de cazuri

În ceea ce privește creșterea continuă a numărului de cazuri de Covid, consilierul onorific a spus că există o transmitere comunitară accentuată, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă.

Ieri am avut aproape 4.000 de cazuri, numărul aproape s-a dublat față de ziua precedentă. Este clar că e o transmitere comunitară accentuată, este un semnal de alarmă”, a subliniat Tătaru.

În acest sens, în momentul de față se face o analiză a numărului de paturi din spitale, inclusiv cele de la terapie intensivă, precum și a numărului cadrelor medicale.

”Se face o analiză pentru situația actuală, o analiză a numărului de paturi, a resursei umane. S-a cerut o informare în acest sens”, a explicat Tătaru.

ADVERTISING

Certificat verde pentru mall și cinema?

Nelu Tătaru a fost întrebat și despre posibilitatea introducerii certificatului verde pentru a intra în mall, la cinema sau restaurant. Consilierul nu a dat un raspuns clar, dar a subliniat că nu i se pare corect ca cei care s-au vaccinat și au respectat măsurile antiCovid să plătească din vina celor care nu s-au imunizat.

”Tările europene au luat diverse decizii încă de la începutul lunii august. Sunt adeptul faptului că vaccinatul nu trebuie să plătească, trebuie să fie protejat pentru că și-a asumat un gest de a se proteja pe el și pe cei din jurul lui.

Sunt lucruri care trebuie să fie făcute pentru cei care au ales să se protejeze pe ei și pe cei din jur”, a conchis Tătaru.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇