Livrarea dozelor de vaccin se face în condiţii dificile. Baciu: Doar vineri, au plecat 87 de transporturi către 30 de judeţe

Livrarea dozelor de vaccin se face în condiţii dificile. Baciu: Doar vineri, au plecat 87 de transporturi către 30 de judeţe

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, Andrei Baciu, susţine că ”este o muncă extrem de grea” ca vaccinul să ajungă în siguranţă în centrele din ţară, zilnic fiind nevoie de sute de persoane care au o responsabilitate uriaşă.

”V-aţi întrebat vreodată cum ajunge serul anti-covid în centrele de vaccinare şi câte persoane sunt în spatele acestui proces? Este o muncă extrem de grea, iar colegii noştri au o responsabilitate enormă şi fac eforturi uriaşe în fiecare zi”, a scris pe Facebook Andrei Baciu.

ADVERTISING

Acesta a dat exemplul zilei de vineri, 5 martie.

”87 de trasporturi au plecat din centrele regionale către 30 de judeţe. În această zi, 309 persoane au fost responsabile ca vaccinurile să ajungă în siguranţă”, adaugă Baciu.

vaccin-covid
Foto: Facebook/Andrei Baciu

Iată şi centralizarea pentru prima săptămână din martie, referitoare la transportul de vaccinuri din ţara noastră:

  • 1 martie ???? 86 transporturi ➡️ 22 județe????386 persoane implicate
  • 3 martie ???? 88 transporturi ➡️ 29 județe????291 persoane implicate
  • 5 martie ???? 87 transporturi ➡️ 30 județe???? 309 persoane implicate
ADVERTISING

Baciu precizează că, în afară de persoanele care lucrează pentru transportarea vaccinului, sunt alte câteva mii care lucrează în depozitele regionale sau care transportă vaccinurile atunci când ele ajung în ţara noastră.

”Sunt persoane din toate instituţiile implicate în lupta cu pandemia de Covid-19. Să vă gândiţi mereu la aceşti oameni! Ei, la fel ca noi toţi, îşi doresc să revină la viaţa de dinainte de pandemie”, a mai afirmat vicepreşedintele CNCAV.

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇