A 13-a zi de proteste. Fermierii și transportatorii continuă, dar nu calcă în Piața Constituției. O singură persoană în fața Casei Poporului

A 13-a zi de proteste. Fermierii și transportatorii continuă, dar nu calcă în Piața Constituției. O singură persoană în fața Casei Poporului

Protestul fermierilor și transportatorilor a intrat în a 13-a zi, iar cei care se mai află în stradă spun că nu vor pleca până când nu le vor fi rezolvate toate revendicările.

După ce prima zi a protestului autorizat de Primăria Capitalei în Piaţa Constituţiei a fost un eşec, a doua zi a fost la fel.

Azi în Piața Constituției s-a mai aflat doar avocatul Mircea Bogdan Petre, cel care a cerut aprobare pentru acest miting, potrivit TVR Info.

Potrivit acestuia, fermierii lipsesc pentru că au fost manipulați politic astfel încât să nu participe la manifestație.

ADVERTISING

În ultimele zile, în spațiul public a apărut informația că avocatul este un apropiat al senatoarei Diana Șoșoacă, dar Mircea Bogdan Petre neagă acest lucru și susține că a organizat acțiunea pentru fermierii de rând.

Fermierii şi transportatorii au cerut, joi, aviz pentru a protesta în Piaţa Victoriei, solicitarea fiind făcută pentru 50.000 de persoane şi 200 de utilaje. Protestatarii au cerut aviz pentru trei zile - 21, 22 şi 23 ianuarie și susțineau că vor sta doar în Piaţa Victoriei, fără a fi necesară închiderea traficului în zonă.

ADVERTISING

Nicușor Dan a transmis că a avizat cererea, dar cu mai puțini oameni și nu la Guvern, ci în Piața Constituției. Astfel, au primit aprobare 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete de tractor de TIR. Primarul Capitalei și-a explicat decizia prin faptul că în acest fel, traficul din București nu ar fi fost afectat.

Fermierii și transportatorii mai făcuseră marți o solicitare de protest în București, dar Nicușor Dan o respinsese și pe aceasta, pe motiv că nu este rezonabilă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇