Protestul fermierilor și transportatorilor din București: Mai mulți jurnaliști decât protestatari

Protestul fermierilor și transportatorilor din București: Mai mulți jurnaliști decât protestatari

Duminică ar urma să înceapă protestul transportatorilor și fermierilor în București, în Piața Constituției, potrivit programului stabilit de Primăria Capitalei. Mitingul este aprobat în intervalul orar 09:30 – 22:00 pentru trei zile: duminică, luni și marți.

UPDATE: La ora 9:00, în Piața Constituției se aflau mai mulți jurnaliști și forțe de ordine decât protestatari. Un singur utilaj agricol adus pe platforma este prezent in spatiul destinat protestului.

Protest-Piata-Constitutiei-utilaj
Ședință foto pentru singurul utilaj prezent la locul autorizat pentru proteste. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți protestatari au anunțat că nu vor participa la mitingul din Piața Constituției, pentru că nu vor să fie manipulați politic. Și prefectul Capitalei a declarat că protestul aprobat nu este, de fapt, al fermierilor și transportatorilor, ci al Dianei Șoșoacă.

ADVERTISING

Iată programul stabilit de PMB:

Între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șoseaua Alexandriei, banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Șoseaua Bucureşti Măgurele.

Jandarmi-Politie-protest-Piata-Constitutiei
Polițiștii și jandarmii au așteptat degaba. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- Dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii - Piaţa Constituţiei.

ADVERTISING

”Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului (parcarea Piaţa Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

De asemenea, între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23:00, este programată defluirea participanţilor.

ADVERTISING

Nicuşor Dan a anunţat, joi, că autorităţile locale au aprobat organizarea unui protest, duminică, luni şi marţi, în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇