Protestele continuă și după măsurile Guvernului. Autostradă blocată de tractoare, utilaje în vămi

Protestele continuă și după măsurile Guvernului. Autostradă blocată de tractoare, utilaje în vămi

În ciuda măsurilor aprobate joi de Guvern, unii fermieri și transportatori continuă protestele, pentru a zecea zi la rând.

Cei care au mai rămas în stradă sunt așa-numiții „independenți”, care vor să continue protestele până când concesiile făcute de guvernanți vor fi publicate în Monitorul Oficial, potrivit ProTV.

Traficul rutier este blocat pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti, după ce trei capete tractor au oprit pe carosabil, iar şoferii protestează. Pe sensul către Ploieşti s-a format coloană de 6 kilometri.

ADVERTISING

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 62, pe sensul de mers către Ploieşti, în zona localităţii Dumbrava, judeţul Prahova, în contextul protestelor transportatorilor şi ale fermierilor, 3 capete tractor au oprit pe carosabil, blocând banda de urgenţă, banda 1 şi banda 2”, anunţă, vineri, Centrul Infotrafic.

Sursa citată a precizat că protestatarii au coborât din autovehicule şi merg pe jos.

Pe DN2, la Afumați, aproape de intrarea în Capitală, sunt în continuare zeci de protestatari care nu vor să plece acasă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unul dintre fermieri a spus însă că nu vor participa la protestul din Piața Constituției din București. "Cu siguranță, nu. Nu suntem afiliați politic", a declarat el.

Amintim că Primăria Capitalei a aprobat un protest organizat în Piața Constituției, care va avea loc duminică, luni și marți. Au primit aprobare 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete de tractor de TIR. Traficul din București nu va fi afectat, a dat asigurări primarul Nicușor Dan.

Alți fermieri au ieșit în stradă și la Timișoara și Focșani. Oamenii cer ajutor pentru agricultură și vor, mai ales, ca cerealele ucrainene să nu mai ajungă în România.

ADVERTISING

Iar în judeţul Satu Mare, aproximativ 50 de utilaje blochează parțial Vama Halmeu. Autorităţile au creat o bandă specială pentru autoturismele şi camioanele care se întorc în Ucraina.

„Jandarmii sătmăreni, cu sprijinul colegilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca monitorizează activităţile de protest a transportatorilor şi fermierilor din judeţul Satu Mare. Jandarmii acţionează pentru siguranţa participanţilor, prevenirea şi combaterea oricăror fapte de natură antisocială, care ar putea tulbura desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă a acestei manifestaţii”, anunţă, vineri, Jandarmeria Satu Mare.

Guvernul a adoptat joi o serie de măsuri deja anunțate de zile bune, care vizează compensații și modificări la regimul RCA. Însă premierul a promis că urmează și altele, ce vor fi aprobate într-o nouă ședință pe care să o convoace zilele ce urmează.

Iar vineri, ASF a anunțat că a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea noii formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇