Noi tarife maxime pentru RCA la autovehiculele de peste 16 tone. Ciolacu salută decizia

Noi tarife maxime pentru RCA la autovehiculele de peste 16 tone. Ciolacu salută decizia

Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat, vineri, noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone.

Prin utilizarea noii formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, se arată într-un comunicat al Autorității.

ADVERTISING

Decizia răspunde solicitărilor transportatorilor care au marcat astăzi a 10 a zi de proteste.

Joi, ASF a anunțat și punerea în dezbatere a altor măsuri, cum ar fi plata în rate a polițelor RCA și suspendarea poliței RCA pe perioada în care mașina nu este utilizată.

La scurt timp după anunț, premierul Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebook:

„Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință.

Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari.

În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.

Acest Guvern va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇