Multe dintre camioanele care blochează circulația la Afumați nu au RCA valabil

Multe dintre camioanele care blochează circulația la Afumați nu au RCA valabil

O mare parte dintre camioanele care blochează o bandă de circulație în apropiere de București, la Afumați, nu au încheiată o poliță RCA valabilă.

PressOne a verificat de două ori, în zile diferite, valabilitatea polițelor RCA pentru 10 camioane aduse de transportatori la protest aproape de intrarea în București.

Iar 7 dintre ele circulă ilegal, neavând o poliță RCA valabilă.

Verificările au fost făcute prin baza de date pusă de la dispoziție publicului de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR).

ADVERTISING

Legea 132/2017 prevede că orice autovehicul înmatriculat definitiv în România trebuie să aibă contract RCA valabil, indiferent dacă autovehiculul este parcat sau este în circulație.

O sursă din piață a declarat pentru PressOne că există firme de transporturi și șoferi care nu au polițe RCA valabile, dar merg cu asigurări falsificate.

„Au niște hârtii fără niciun fel de valoare legală. Dar când le arată unui polițist la un control pe șosea, ăla vede că are o poliță fizică și nu mai controlează mai departe”, a spus sursa citată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amintim că transportatorii și fermierii protestează de șapte zile în aproape toată țara.

Una dintre revendicările transportatorilor este plafonarea poliţelor de răspundere obligatorie auto RCA, în regim de urgenţă, la 5.000 lei pentru autovehiculele din clasa B 0 (care se referă la asiguraţii noi, fără istoric de daune - n.red.).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇