Sesiune extraordinară, luni, la Senat, pentru aprobarea măsurilor pentru transportatori și fermieri

Sesiune extraordinară, luni, la Senat, pentru aprobarea măsurilor pentru transportatori și fermieri

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a convocat Senatul în sesiune extraordinară, luni, pentru aprobarea ordonanțelor adoptate de Guvern la sfârșitul acestei săptămâni.

Sesiunea extraordinară a fost convocată pentru declanșarea procedurii legislative de aprobare a ordonanțelor de urgență adoptate de Guvern pe 17 ianuarie, în vacanţa parlamentară, referitoare la marcajul fiscal comun pentru motorină şi kerosen şi echivalări de permise pentru circulaţia pe drumurile publice.

După ședința Biroului Permanent al Senatului, proiectele vor intra în dezbaterea comisiilor de specialitate ale Senatului, prim for sesizat în aceste cazuri.

ADVERTISING

Cele două ordonanțe fac parte din revendicările formulate de fermierii și transportatorii care au protestat în ultimele zile.

Potrivit programului postat pe site-ul Senatului, şedinţa Biroului Permanent al acestui for va avea loc de la ora 10:00. Aceasta va fi urmată de şedinţa Comitetului liderilor grupurilor parlamentare şi de lucrări în comisiile permanente.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat un prim pachet de măsuri pentru fermieri și transportatori: „Este clar din punctul meu de vedere că protestele au fost îndreptățite”, a spus șeful Guvernului.

ADVERTISING

Însă în ciuda măsurilor aprobate joi de Guvern, unii fermieri și transportatori au continuat și vineri protestele, pentru a zecea zi la rând.

Totodată, Primăria Capitalei a aprobat un protest organizat în Piața Constituției, pentru duminică, luni și marți. Au primit aprobare 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete de tractor de TIR. Traficul din București nu va fi afectat, a dat asigurări primarul Nicușor Dan.

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, detaliile pentru protestul de duminică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇