Senatul s-a reunit în sesiune extraordinară pentru fermieri și transportatori. Ciucă: Protestele sunt justificate

Senatul s-a reunit în sesiune extraordinară pentru fermieri și transportatori. Ciucă: Protestele sunt justificate

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a declarat luni că a convocat Biroul permanent al Senatulului şi forul legislativ se va mobiliza pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluţiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori.

”Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineaţă, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluţiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori”, anunţă preşedintele Senatului.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă arată că ”protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulţumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog”.

”Totodată, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au avansat un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensaţii pentru pierderile cauzate de secetă, inundaţii sau de implicaţiile războiului din Ucraina”, spune preşedintele PNL.

Ciucă menţionează că, ”pe partea executivă, miniştrii liberali sunt implicaţi întru totul în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor”.

ADVERTISING

”Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunţat că se va iniţia programul ”Rabla pentru tractoare şi maşini agricole”, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor.

Mesajul protestatarilor a fost auzit şi înţeles. Vom lucra împreună cu aceştia şi în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României”, mai precizează preşedintele Senatului.

Mihai Tudose a acuzat PNL că a lăsat PSD singur în faţa protestelor transportatorilor şi fermierilor, deşi la greva profesorilor, Ciolacu ”a fost 24/24, alături de Ciucă şi şi-a luat şi el înjurăturile egal cu premierul.”

ADVERTISING

”Aţi văzut vreun reprezentant al PNL-ului acum în faţă? Avem şi noi o amărăciune pe chestia asta,” a declarat europarlamentarul PSD la Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a reacţionat, sâmbătă, la acuzaţia lui Mihai Tudose potrivit căreia PNL a lăsat PSD singur în faţa protestatarilor.

Potrivit lui Bogdan, Mihai Tudose era probabil ”la bufet”, în timp ce europarlamentarii liberali lucrau pentru a obţine finanţări pentru fermieri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇