La protestele de la Craiova s-a alăturat unul dintre cei mai mari traderi de cereale (Video)

La protestele de la Craiova s-a alăturat unul dintre cei mai mari traderi de cereale (Video)

Fermierii şi transportatorii din judeţul Dolj au continuat şi duminică să protesteze la Craiova, pe DN56 Bucureşti – Craiova, de la bifurcaţia către centura de sud a oraşului până la cea de pe centura nord, care duce către Fabrica de Avioane.

Ei s-au deplasat cu circa 100 de utilaje agricole şi autoturisme pe respectivul sector de drum, pe care au obţinut acordul să protesteze în urma unei decizii a Prefecturii Dolj. În jurul prânzului, traficul a fost îngreunat în această zonă, la intrarea în municipiul Craiova.

ADVERTISING

Fermierii care au participat la protestul de duminică de la Craiova au fost în număr mai mare decât în ziua precedentă. Aceştia spun că nu vor renunţa la proteste până când Guvernul nu le va soluţiona cererile.

La protest!!!

Publicată de Lica Danut pe Duminică, 21 ianuarie 2024

Începând de sâmbătă s-au alăturat protestului fermierilor din Craiova şi reprezentanţii grupului de firme Cerealcom Dolj, care se află între primii trei producători şi în primii cinci traderi de cereale din România.

Directorul general al Cerealcom, Mihai Anghel, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES că trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii le-au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, care solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Sunt şi eu fermier, ne confruntăm cu toţii cu aceleaşi probleme şi trebuie să fim într-o voce comună, ceea ce din păcate nu am reuşit să fim până acum. Trebuie să înceteze atitudinea de desconsiderare pe care guvernanţii au arătat-o în ultimii 30 de ani fermierilor, o categorie importantă a ţării, dar care îşi desfăşoară activitatea cu mare dificultate.

Fermierii nu solicită nimic extraordinar. Solicită doar intrarea în normalitate pentru a putea să îşi desfăşoare în continuare activitatea.

Guvernul trebuie să pună pe masă soluţii, alternative normale, rezonabile, cu respect atât faţă de ţară, cât şi faţă de cei care lucrează în agricultură.

ADVERTISING

Cred că un mare câştig al acestor manifestări este că vor conştientiza că fermierii reprezintă ceva pentru România şi trebuie ascultaţi. E nevoie să fim solidari şi să luptăm împreună pentru a putea exista în continuare", a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Anghel.

Publicată de Lica Danut pe Duminică, 21 ianuarie 2024

Duminică, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Marcel Ciolacu şi ministrului Agriculturii, Florin Barbu, prin care solicită ca la reuniunea Consiliului UE pe teme de agricultură şi pescuit să susţină unele măsuri privind transportul de cereale din Ucraina, pe teritoriul Uniunii Europene.

Ei dau și un termen pentru rezolvarea solicitărilor, 24 ianuarie 2024, și le transmit lui iohannis, Ciolacu și Barbu că în caz contrar, toți trei ar trebui să își asume și să suporte consecințele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇