Măcel în nord-vestul Angliei: 13 persoane înjunghiate, doi copii au murit, alți șase sunt în stare critică

Măcel în nord-vestul Angliei: 13 persoane înjunghiate, doi copii au murit, alți șase sunt în stare critică

Serviciile britanice de urgenţă au declarat că un tânăr de 17 ani a fost arestat după ce cel puţin 13 persoane, între care nouă copii, au fost înjunghiate luni în Southport, în nord-vestul Angliei, un spital local de pediatrie declarând că este vorba despre un incident major.

UPDATE: Doi copii au fost ucişi şi 11 persoane au fost rănite. Dintre acestea, şase copii şi doi adulţi sunt în stare „critică”, a declarat Serena Kennedy, şefa poliţiei din Merseyside, în cadrul unei conferinţe de presă.

Serviciul de ambulanţă a declarat că a tratat opt pacienţi cu răni prin înjunghiere, care au fost duşi la trei spitale diferite, inclusiv la spitalul de pediatrie Alder Hey, relatează Reuters.

ADVERTISING

Poliţia din Merseyside a declarat că a arestat un bărbat şi a confiscat un cuţit după ce a fost raportată o înjunghiere în jurul orei locale 11:50 a.m. (13:50, ora României). Nu există o ameninţare mai amplă la adresa publicului, au precizat autorităţile.

Spitalul de pediatrie Alder Hey a declanşat măsurile pe care le ia atunci când este vorba despre un „un incident major” şi a anunţat că departamentul său de urgenţă este extrem de ocupat. Spitalul a cerut părinţilor să îşi aducă copiii doar în caz de urgenţă.

Incidentul ar fi avut loc la clubul pentru copii Hope of Hart, care se află pe o stradă lăturalnică, într-o fostă clădire-depozit, potrivit BBC.

ADVERTISING

Proprietarul unei afaceri locale - care a sunat la poliţie după înjunghieri - a descris scena ca fiind ceva "dintr-un film de groază". Colin Parry a declarat pentru agenţia de presă PA că el crede că mai multe "fete tinere" au fost înjunghiate. Parry a spus că mai multe mame se îndreptau spre locul incidentului şi "ţipau".

Poliţia nu a confirmat încă vârsta sau identitatea victimelor.

O femeie care locuieşte la câteva minute distanţă de incidentul de pe Hart Street a declarat pentru Liverpool Echo că a auzit sirene şi un elicopter care se învârtea în zonă în jurul orei locale 12:20.

ADVERTISING

„Apoi, mesajele au început să circule pe grupurile locale de WhatsApp, spunând „închideţi-vă ferestrele, închideţi-vă uşile", ni s-a spus că un bărbat alerga înjunghiind oameni", a povestit ea.

„Suntem cu toţii absolut îngroziţi, panicaţi şi îngrijorați - toată lumea încearcă să ia legătura cu toţi cunoscuţii din zonă. Nu ştiu cum se poate întâmpla aşa ceva luni la prânz", a comentat ea.

Un tânăr de 17 ani a fost arestat

Poliţia britanică a anunţat că un tânăr în vârstă de 17 ani a fost arestat în legătură cu înjunghierea celor opt persoane în Southport, relatează Reuters. Adolescentul arestat este din Banks, un sat din apropiere de Southport.

Poliţişti înarmaţi l-au arestat pe suspect şi au confiscat un cuţit.

Incidentul nu este tratat ca fiind legat de terorism şi poliţia a anunţat că nu mai caută pe nimeni altcineva în legătură cu înjunghierile.

„În acest stadiu incipient, cercetările sunt în curs pentru a stabili motivul acestui incident tragic şi am îndemna oamenii să nu facă speculaţii", a declarat poliţia.

„Veşti îngrozitoare şi profund şocante care apar din Southport. Gândurile mele sunt alături de toţi cei afectaţi", a declarat prim-ministrul Keir Starmer pe X.

„Aş dori să mulţumesc poliţiei şi serviciilor de urgenţă pentru răspunsul lor rapid. Sunt ţinut la curent cu evoluţia situaţiei", a transmis premierul.

„Sunt profund îngrijorată de incidentul foarte grav din Southport", a declarat și ministrul britanic de interne Yvette Cooper pe X.

„Toate gândurile mele sunt cu familiile şi cu cei dragi ai celor afectaţi. Am vorbit cu comisarul pentru poliţie şi infracţiuni din Merseyside pentru a transmite sprijinul deplin al poliţiei şi mulţumiri serviciilor de urgenţă care au răspuns", a precizat ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇