Incendiu puternic în centrul Moscovei, la 3 km de Kremlin. S-au auzit mai multe explozii (Foto&Video)

Incendiu puternic în centrul Moscovei, la 3 km de Kremlin. S-au auzit mai multe explozii (Foto&Video)

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică după-amiază, în centrul capitalei Rusiei, în apropiere de Piața Komsomolskaia, la o distanță de trei kilometri de Kremlin.

Potrivit informațiilor publicate de Nexta, flăcările au cuprins un depozit cu două etaje situat în centrul Moscovei, iar incendiul s-a extins pe o suprafață de peste 2.500 de metri pătrați, în apropierea stațiilor feroviare Kazanski, Leningradski și Iaroslavski, în zona cunoscută drept „Piața celor trei gări”.

În clădirea care a luat foc se află sere de flori ale magazinelor angro și online, precum și un magazin de mobilă.

O coloană imensă de fum s-a ridicat deasupra pieței, iar peste 80 de pompieri intervin cu 20 de autospeciale pentru stingerea flăcărilor.

La fața locului a fost adusă și o garnitură feroviară specială pentru stingerea incendiilor, însă vor interveni și elicoptere pentru a neutraliza flăcările.

ADVERTISING

Căile Ferate din Rusia au anunțat că incendiul de lângă Piața Komsomolskaia nu prezintă niciun pericol pentru călători și nu afectează circulația trenurilor, relatează agenția rusă de presă TASS.

Pompierii au evacuat șapte persoane aflate în depozit, iar autoritățile au anunțat că nu există victime. Pe rețelele de socializare au apărut, însă, mai multe postări potrivit cărora două persoane au fost surprinse de incendiu în clădirile de lângă piață și strigă după ajutor.

ADVERTISING

Cauza incendiului nu este cunoscută în prezent.

Mai mulți utilizatori ai rețelelor de socializare au scris că incendiul s-a extins în afara depozitului, iar mai multe sere din apropiere au fost cuprinse de flăcări. În zonă persistă un miros puternic de sulf și s-au auzit mai multe explozii. Plafonul dintre primul și al doilea etaj s-a prăbușit parțial, pe o suprafață de 700 de metri pătrați.

Departamentul pentru Situații de Urgențe din Rusia a anunțat că incendiul este o urgență de gradul trei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇