Încă 115 cetățeni români din Israel au revenit în țară, cu o companie aeriană privată

Încă 115 cetățeni români din Israel au revenit în țară, cu o companie aeriană privată

Încă 115 cetăţeni români din Israel au revenit în ţară, duminică seară, cu un zbor operat de o companie privată.

”Un număr de 115 cetăţeni români aflaţi în atenţia Celulei de Criză sau în evidenţele Ambasadei României la Tel Aviv au revenit în ţară, în cursul zilei de 8 octombrie 2023, cu o cursă operată de o companie aeriană privată”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Aceștia se adaugă celor 346 cetățeni români și străini care au venit din Israel cu două curse Tarom, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

ADVERTISING

De asemenea, patru alte aeronave sunt așteptate să repatrieze cetățeni români din Israel în această noapte.

Potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, la momentul debutului războiului, în Israel se aflau circa 900 de români, în marea lor majoritate pelerini, foarte puțini fiind veniți pentru alte tipuri de pachete turistice. Ei nu au raportat raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit, iar autoritățile locale fac eforturi susținute pentru a asigura protecția cetățenilor străini.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul Afacerilor Externe a ridicat sâmbătă, nivelul de alertă pentru Israel, în urma declanşării stării de război în zonă. România cere cetăţenilor săi să urmeze instrucţiunile autorităţilor locale, să se adăpostească în clădiri şi, când situaţia va permite, să părăsească ţara. În plus, le cere celor care intenţionau să plece în Israel să renunţe la planurile de călătorie.

Cetăţenii români care se află pe teritoriul Israelului se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

ADVERTISING

Importante companii aeriene internaţionale au anulat zeci de zboruri către Tel Aviv, relatează Times of Israel. American Airlines, Air France, Lufthansa, Emirates, Ryanair şi Aegan Airlines se numără printre cele care au retras zborurile.

Cele mai importante informații despre războiul din Israel, LIVE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇