Hoții au spart Castelul Arundel și au reușit să fure comori de peste un milion de lire sterline

Hoții au spart Castelul Arundel și au reușit să fure comori de peste un milion de lire sterline

Mai multe comori istorice au fost furate de la Castelul Arundel, din comitatul West Sussex.

Un rozariu de aur "de neînlocuit", purtat de Maria Stuart, regina Scoţiei, la execuţia ei din 1587, figurează printre obiectele furate.

Aici se numără şi nişte cupe ceremoniale oferite de către Maria celui care deţinea la acel moment titlul de Earl Marshal, precum şi alte obiecte din aur şi argint.

Personalul a fost alertat de spargere vineri, la ora locală 22:30, după declanşarea alarmei antifurt, scrie DPA.

Un autoturism 4x4, despre care se crede că a fost implicat în spargere, a fost descoperit incendiat şi abandonat lângă Barlavington.

"Poliţia caută hoţii care au pătruns în Castelul Arundel şi au furat obiecte de aur şi argint în valoare de peste 1 milion de lire sterline. Vineri, 21 mai, la 22:30, personalul castelului a fost alertat de spargere în urma declanşării unei alarme antifurt", a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei din West Sussex, adăugând că aceasta a ajuns la faţa locului în câteva minute.

"Obiectele furate au o valoare monetară semnificativă, însă în calitate de artefacte unice ale colecţiei ducelui de Norfolk au o importanţă istorică incomensurabil mai mare, de nepreţuit", a subliniat un purtător de cuvânt al Castelului Arundel.

El a adăugat că artefactele furate se aflau într-o vitrină de pe traseul de vizitare.

Castelul a fost redeschis vizitatorilor marţi, 18 mai.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇