Harkov: S-au găsit zeci de camere de tortură

Harkov: S-au găsit zeci de camere de tortură

Forţele ucrainene au descoperit 18 camere de tortură în regiunea Harkov şi au identificat peste 1.000 de criminali de război ruşi, a anunţat Serhii Panteleiev, prim-adjunctul şefului departamentului de investigaţii al poliţiei ucrainene, potrivit Ukrinform.

“În timpul cercetărilor din zonele eliberate, poliţia a descoperit 18 locuri în care ruşii i-au ţinut ilegal şi i-au torturat pe cetăţenii noştri. Dovezile de crime de război au fost documentate”, a precizat Panteleiev.

Poliţia Naţională a Ucrainei a creat un registru al soldaţilor ruşi care au torturat civili în regiunea Harkov. Au fost identificate peste 1.000 de astfel de persoane şi au fost incluse în registru.

În plus, forţele de ordine au cercetat peste 2.000 de persoane pentru “colaborare cu inamicul”.

Ieri, autoritățile ucrainene au anunțat și că mulţi dintre ucrainenii predaţi Kievului de Moscova în cadrul unui schimb important de prizonieri de război au fost „torturaţi brutal” în captivitate.

Ucraina şi Rusia au efectuat miercuri cel mai mare schimb de prizonieri militari de la începutul invaziei ruse, la sfârşitul lunii februarie.

Kievul a recuperat zece cetăţeni străini şi 205 ucraineni, între care şefii apărării de la combinatul siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, simbol al rezistenţei la invazia rusă.

Și în celelalte regiuni eliberate de sub ocupația rusă există dovezi ale torturii.

Ucrainenii luați prizonieri în orașul Izium, din regiunea Harkov, spun că sunt marcați de sadismul rușilor care i-au torturat. Ocupanții foloseau un „meniu” larg de metode dure. Șocuri electrice, bătăi, ruperea oaselor și ace înfipte în corp - sunt doar câteva din metodele de interogare ale rușilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇