Zelenski dezvăluie ororile de la Izium: Au fost găsite camere de tortură, în care erau abuzaţi inclusiv străini veniţi la studii

Zelenski dezvăluie ororile de la Izium: Au fost găsite camere de tortură, în care erau abuzaţi inclusiv străini veniţi la studii

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că Rusia a repetat la Izium ceea ce a făcut la Bucea.

El a dezvăluit că s-au descoperit camere de tortură, în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate, spaţii în care erau ţinuţi inclusiv străini. Unii dintre ei erau veniţi la studii.

Anterior, el a făcut publice imagini din pădurea devenită cimitir, la Izium.

ADVERTISING

”În regiunea Harkov, sunt în derulare investigaţii, în zonele care au fost eliberate de ocupaţia rusă. Se consemnează toate crimele ruştilor, se strâng dovezi ale vinovăţiei lor. Au fost găsite camere de tortură în care au fost abuzaţi civili din oraşele ocupate, spaţii în care erau ţinuţi oameni – chiar şi străini”, a afirmat preşedintele Ucrainei, în obişnuitul său discurs zilnic de vineri noapte.

Zelenski a dat exemplul a 7 cetăţeni din Sri Lanka, studenţi ai Colegiului Medical Kupiansk, capturaţi de soldaţii ruşi în luna martie şi care au fost ţinuţi într-un subsol.

ADVERTISING

”Abia acum, după eliberarea regiunii Harkov, aceşti oameni au fost salvaţi şi li se oferă îngrijiri medicale adecvate”, a precizat liderul de la Kiev.

"Soldaţii ruşi au împuşcat oameni doar pentru amuzament”

Pe de altă parte, exhumarea cadavrelor continuă în pădurea de cruci de lângă Izium.

”Până acum, au fost găsite peste 440 de morminte. Este prea devreme să stabilim numărul de persoane îngropate acolo, investigaţiile sunt în desfăşurare. Există deja dovezi clare de tortură, tratament umilitor al oamenilor... Mai mult, există dovezi că soldaţii ruşi, ale căror poziţii nu erau departe de acest loc, au împuşcat oameni doar pentru amuzament”, a relatat Zelenski.

ADVERTISING

”Lumea trebuie să reacţioneze la toate acestea. Rusia a repetat la Izium ceea ce a făcut la Bucea. Şi acum tocmai am început să aflăm întregul adevăr despre ceea ce se întâmpla în regiunea Harkov la acea vreme”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean a apreciat că este bine că o echipă ONU va vizita acest loc de lângă Izium, pentru a-i putea informa pe toţi cei din sistemul Naţiunilor Unite în legătură cu ”ceea ce au făcut teroriştii ruşi”.

”Vom asigura accesul deplin al jurnaliştilor pe teritoriul eliberat şi în toate locurile în care oamenii au fost abuzaţi. Vom oferi acces pentru a spune lumii că ruscismul trebuie condamnat. Mulţumesc tuturor partenerilor noştri, tuturor liderilor şi oamenilor obişnuiţi care sprijină lupta pentru dreptate. Lupta pentru recunoaşterea oficială a Rusiei ca stat sponsor al terorismului, pentru întărirea sancţiunilor împotriva Rusiei pentru această teroare”, a subliniat Zelenski.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇