Fără precedent la Duma de Stat: Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, ar putea fi audiat cu ușile închise

Fără precedent la Duma de Stat: Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, ar putea fi audiat cu ușile închise

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus ia în considerare convocarea ministrului Apărării Serghei Şoigu cu scopul de a-l supune unui interogatoriu într-o şedinţă cu uşile închise, a declarat joi deputatul Serghei Mironov, relatează cotidianul Kommersant, citat de Reuters.

Decizia Dumei de Stat este fără precedent. Cu toate acestea, forţele armate ruse au fost criticate deschis de comentatorii militari săptămâna aceasta, după ce au pierdut controlul asupra unor mari părţi din regiunea ucraineană Harkov, pe fondul unui avans fulger al forţelor ucrainene.

ADVERTISING

Consiliul Dumei de Stat, care gestionează afacerile Camerei, va discuta acest subiect luni, a declarat Mironov, un susţinător puternic al invaziei ruse în Ucraina şi şeful micului partid pro-Kremlin ”Doar Rusia”.

Mironov a postat miercuri pe Twitter că partidul său a propus sesiunea cu Şoigu.

”Astfel încât deputaţii să poată discuta cu el cu uşile închise şi să pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni”, a explicat el.

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov a fost cel mai mare eşec de când trupele ruse au fost respinse în asaltul asupra capitalei ucrainene Kiev, în primele săptămâni ale invaziei, care a început pe 24 februarie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇