Furtună de cod roşu şi două mesaje Ro-Alert, în Bucureşti. UPDATE 44 de copaci doborâți, 26 de mașini avariate, 40 de trenuri blocate (Foto&Video)

Furtună de cod roşu şi două mesaje Ro-Alert, în Bucureşti. <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> 44 de copaci doborâți, 26 de mașini avariate, 40 de trenuri blocate (Foto&Video)

A fost din nou furtună în Bucureşti. Vânt puternic, copaci doborâţi, grindină şi ploaie puternică au văzut bucureştenii din nordul Capitalei, cu mult înainte ca un mesaj Ro Alert să avertizeze locuitorii oraşului.

UPDATE: 44 de copaci au căzut în București în urma furtunii și 26 de mașini au fost avariate. Totodată, pompierii au evacuat apa de pe 18 de străzi, din 45 de locuințe și 15 curți.

În ce privește județul Ilfov, au fost 4 copaci căzuți. De asemenea, s-a evacuat apa din 12 locuințe și de pe două străzi inundate. O singură mașină a fost avariată.

ADVERTISING

40 de trenuri au fost blocate în jurul Capitalei, pentru că a căzut sistemul electric.

Trenurile au fost tractate cu locomotive Diesel până la remedierea problemei, a anuțat CFR.

Totodată, mai multe tramvaie au fost blocate timp de mai bine de o oră pe strada Zeţari, iar stația de metrou Valea Ialomiței a fost inundată.

Vreme rea în București: stația de metrou Valea Ialomiței este inundată! https://www.economica.net/vreme-rea-in-bucuresti-statia-de-metrou-valea-ialomitei-inundata_590971.html

Publicată de Economica pe Marţi, 14 iunie 2022

Avertizarea Ro Alert a venit la 16:50, deşi furtuna începuse de cel puţin jumătate de oră.

ANM a anunţat mai întâi un cod portocaliu de ploi torențiale care vor acumula peste 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, până la 17:30.

ro-alert-1

Ulterior, a mai venit un mesaj Ro Alert şi avertizarea a devenit cod roşu şi a fost prelungită până la 18:30.

ro-alert-2

ISU anunţă că mai mulţi copaci au căzut în Bucureşti şi Ilfov, în urma furtunii.

Pompierii intervin pe străzile Ceahlău, Mănăstirea Caşin, Emanoil Ionescu, Jandarmeriei, Modrogan şi pe bulevardul Kiseleff.

În Ilfov, intervenţiile se desfăşoară în localitatea Periş, pe Strada Principală, la ieşirea din Buftea spre Crevedia şi pe DN1A, în zona pădurii, sensul de mers dinspre Mogoşoaia spre Buftea.

ADVERTISING

În plus, cititorii Spot ne transmit că traficul este infernal în centrul Capitalei, din cauza ploii furioase şi apei acumulate pe şosele.

Aşa s-a văzut furtuna de pe DN1.

Iată imagini cu efectele ploii şi din Bucureşti:

grindina
Foto: Facebook/Horia Moraru
Pajura
Foto: SpotMedia.ro
grindina-Bucuresti
Foto: Facebook/Mihaela Corina

Publicată de Gabriela Nasra pe Marţi, 14 iunie 2022

Ploile nu ne dau pace, iar meteorologii au emis de dimineaţă o avertizare de tip cod galben de averse și vijelii, valabilă în 12 județe şi Bucureşti, până miercuri, la 6:00. Dar lucrurile s-au agravat.

ADVERTISING

"Într-adevăr este al doilea cod roşu pentru Capitală, având în vedere condițiile care au impus emiterea şi creșterea de agravare.

Eram sub cod galben. Luând în considerare cantitățile deja înregistrate şi mai ales în intervalul 16:30-17:00 la stațiile Bucureşti-Filaret 25,8, interval care face obiectul avertizării meteorologice de cod portocaliu şi având în vedere şi ce arată datele la acest moment este posibil să mai cumulăm în Bucureşti cantități şi de 40-45 l mp.

S-a impus într-adevăr al doilea cod roşu pentru zona Capitalei", a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena3. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇