Fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru o şpagă de 6,3 milioane de euro

Fostul preşedinte CNAS Lucian Duţă, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare pentru o şpagă de 6,3 milioane de euro

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la şase ani de închisoare pentru luare de mită. Decizia este definitivă.

UPDATE Acesta s-a predat la Secţia 2 din Bucureşti, se află în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Duţă a fost judecat pentru că, în perioada 2010 – 2012, a primit mită de 6,3 milioane de euro de la două firme de software care au încheiat contracte cu CNAS.

ADVERTISING

Duţă fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti tot la şase ani de închisoare, iar instanţa a mai decis confiscarea de la fostul preşedinte al CNAS a sumei de 6,3 milioane de euro, în echivalentul în lei la cursul oficial BNR, din ziua executării. 

Ce a făcut Duţă

Potrivit DNA, în perioada 2010 – 2012, Lucian Duţă, în calitate de şef CNAS, a pretins de la reprezentanţii a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adiţional sau contract pe care l-a semnat în această calitate şi a primit suma totală de 6.300.000 de euro, din care 5.500.000 de euro prin transferuri bancare şi 800.000 de euro cash.

ADVERTISING

Sumele de bani au fost remise inculpatului fie în numerar (în mai multe tranşe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile şi cu conturi bancare deschise în Elveţia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇