Directorul STB le cere din nou șoferilor să renunțe la grevă. Petrariu a refuzat să vină să discute cu el

Directorul STB le cere din nou șoferilor să renunțe la grevă. Petrariu a refuzat să vină să discute cu el

Directorul general Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, face din nou apel către angajaţii societăţii să renunțe la grevă și „să nu mai dea crezare” liderului principalului sindicat din societate, Vasile Petrariu, consilier general PSD.

El a arătat că, cu fiecare zi în care protestul angajaţilor STB continuă, situaţia financiară a societăţii devine mai dificilă.

Rog angajaţii să nu mai dea crezare acestui lider care a dovedit faptul că nu e coerent în ceea ce face, e implicat în tot ceea ce înseamnă acţiuni ilegale şi nu respectă legea. Rog instituţiile statului să intervină astfel încât sentinţa Tribunalului Bucureşti să fie pusă în executare.

Aştept cu deschidere propuneri de la angajaţi, confirm că acest Contract Colectiv de Muncă este valabil conform legii şi pentru angajaţi confirm că voi face orice pentru ca această societate să poată funcţiona în continuare, dar aşa cum spuneam şi ieri, patru zile de grevă micşorează veniturile societăţii vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile, de a plăti utilităţile, de a plăti furnizorii”, a declarat Adrian Criț, citat de News.ro.

Adrian Criţ a pecizat că l-a chemat pe Vasile Petraru la discuții la ora 12.00, dar acesta a refuzat, și a menţionat că duminică au fost din nou cazuri de salariaţi care au fost „presaţi” să nu iasă pe traseu.

Criţ atrage atenţia asupra faptului că cele aproximativ 180 de mijloace de transport în comun care au iesit pe traseu sunt tramvaie sau troleibuze, vehicule alimentate cu energie electrică, afirmând, în acest context, că electricitatea la STB „nu poate fi stocată”.

În momentul de faţă, în traseu sunt aproximativ 180 de vehicule, majoritatea dintre ele fiind troleibuze şi tramvaie. Ne punem întrebarea de ce? Pentru că ştiţi prea bine, curentul electric e o energie care nu poate fi stocată.

Pentru că, urmare a unui audit , s-a descoperit ceva şi pentru că unii dintre responsabilii acestei greve ilegale, cu interese în tot ceea ce înseamnă transport cu autobuzul. Au provocat angajaţii să nu îşi facă treaba. (…)

Directorul de la transport auto a făcut o evaluare vizavi de tot ceea ce se întâmplă cu supraconsumul de combustibil şi cu alte aspecte din zona de transport cu autobuzul şi acest lucru va fi mult mai bine dezvoltat într-o evaluare”, a adăugat Criţ.

Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului.

Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ.

SpotMedia.ro a intrat în posesia unei înregistrari audio în care liderul sindical de la Autobaza Nordului îi îndemna sâmbătă seara pe cei care sunt dispuși să continue protestul să se adune duminică dimineața la Autobaza Titan.

Liderul principalului sindicat din Societatea de Transport Bucureşti, Vasile Petrariu, consideră „ciudat” faptul că el şi colegii săi au fost chemaţi să dea declaraţii, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată.

Petrariu susţine că el şi unii dintre colegii săi au fost chemaţi la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulţumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

„Ne-au făcut plângere penală şi ieri, astăzi şi până marţi suntem chemaţi la Poliţie. (…) E foarte ciudat să constaţi că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicaţia primarului general - că el s-a exprimat la televizor - şi să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu. Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marţi, la ora 11:00.

Protestul angajaților STB continuă pentru a patra zi la rând, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei și de conducerea companiei.