Greva STB: Administrația a decis să NU sancționeze salariații care reiau lucrul imediat, cu o excepție. Reacția lui Petrariu

Greva STB: Administrația a decis să NU sancționeze salariații care reiau lucrul imediat, cu o excepție. Reacția lui Petrariu

Consiliul de Administrație al STB a decis să nu îi sancționeze pe greviștii care reiau imediat activitatea, începând chiar de sâmbătă, cu excepția celor care ”au avut un rol activ” în declanșarea protestului ilegal. În replică, liderul sindical Vasile Petrariu acuză că protestatarii au fost intimidați și dezvăluie că liderii lor au fost chemați la audieri în acest weekend.

”Nu negociem cu sindicatul care a luat ostatic un oras! Discutam cu oamenii de buna credinta din STB! Asta a fost concluzia ședinței Consiliului de Administrație al STB – la care am participat, astăzi – și care a decis SA NU SANCȚIONEZE salariații care reiau activitatea începând cu data de 22 Ianuarie 2022 (…)  Cu acești salariați de bună credință, CARE S-AU ÎNTORS deja la munca, vom lucra pentru oameni, nu împotriva lor!”, a scris sâmbătă seara pe Facebook Stelian Bujduveanu, prezentând Decizia CA al STB în facsimil, în care scrie că fac excepție cei care au avut ”un rol activ în organizarea și declanșarea acțiunii ilegale”.

Nu negociem cu sindicatul care a luat ostatic un oras! Discutam cu oamenii de buna credinta din STB! Asta a fost…

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Sâmbătă, 22 ianuarie 2022

De partea cealaltă a baricadei, liderul sindicatului reprezentativ din STB, consilierul PSD Vasile Petrariu, acuză presiunile care s-au făcut asupra liderilor de sindicat și afirmă că ”înverșunarea cu care actualul director general este menținut în funcție are, așa cum spun unele articole din presă, legătură cu contractul pentru cele 100 tramvaie de la Astra Arad”.

ADVERTISING

”Presiunile care se fac asupra liderilor de Sindicat, declarațiile primarului general prin care amenință liderii de Sindicat cu plângere penală, lucru care s-a întâmplat, ridică un semn de întrebare, dacă ținem seama de celeritatea cu care au demarat cercetările în zilele de sâmbătă, duminică, luni, care sunt zile libere, s-a soldat cu un dosar penal, iar începând cu data de sâmbătă 22.01.2022, duminecă 23.01.2022, luni 24.01.2022 și marți 25.01.2022, următoarele persoane au fost chemate la DGPMB – BPTP pentru declarații(...)”, se arată printre altele, în declarația de presă transmisă Spotmedia.ro, care include numele celor chemați la audieri.

ADVERTISING

Vasile Petrariu spune că, ”de fapt, în spatele susținerii directorului general se află un mare interes al celor care îl susțin”, prin urmare ”majoritatea salariaților, în urma amenințărilor primarului general și al directorului general, au ales să rămână în continuare pe loc”.

Angajații de la depourile STB Colentina și Titan și-au reluat lucrul integral, sâmbătă seara, a anunțat primarul general Nicușor Dan, salutând decizia vatmanilor și șoferilor care ”respectă legea și hotărârea instanței, și ies la muncă”.

ADVERTISING

În jurul orei 19 erau funcționale 53 de linii ale STB, conform Digi24.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇