A treia zi de grevă STB: În toată Capitala circulă doar câteva tramvaie și autobuze

A treia zi de grevă STB: În toată Capitala circulă doar câteva tramvaie și autobuze

Șoferii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă pentru a treia zi consecutivă greva care a paralizat Capitala.

Potrivit directorului general al STB, Adrian Criţ, sâmbătă dimineață, la prima oră, au ieşit pe traseu doar 4 tramvaie şi 10 autobuze, informează Digi24. Circulă tramvaiele 1, 21,14 și 36 și autobuzele 104, 610, 420, 442, 465, 241, 408 și 472.

Șoferii refuză să iasă pe traseu, deși judecătorii Tribunalului București au decis joi și vineri suspendarea protestului de la STB, care este ilegal, decizia fiind executorie, cei care nu o respectă riscând să se aleagă cu dosar penal.

ADVERTISING

De altfel, după ce negocierile au eșuat și vineri seară, primarul general Nicușor Dan a făcut apel la procurori să urgenteze acțiunile de urmărire penală.

Directorul STB acuză ”un atac concertat la siguranța bucureștenilor”

Între timp, directorul STB, a cărui demisie e cerută de sindicaliști, acuză ”un atac concertat la siguranța bucureștenilor”.

„Din păcate, în continuare, cu toate că există o hotărâre a instanţei din care rezultă că greva este ilegală, angajaţii nu o respectă. Acesta este un atac concertat la siguranţa bucureştenilor, cu consecinţe majore referitoare la existenta în viitor a societăţii. Este un boicot împotriva siguranţei bucureştenilor, orchestrat pe linie sindicala, organizaţie care nu mai reprezintă vreun interes al angajaţilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Au avut întotdeauna doar interese proprii, în urma cărora societatea a ajuns în situaţia economică din momentul de faţă. Fără veniturile realizate urmare a prestării serviciului de transport public local de călători, societatea nu va mai putea funcţiona, prejudiciind în continuare locuitorii oraşului. Siguranţa locului de muncă pentru angajaţii societăţii, care îşi îndeplinesc îndatoririle faţă de bucureşteni, este grav afectată.

Fac apel la conştiinţa acestora să iasă pe traseu cu gândul la familiile lor, la nevoia de mobilitate a populaţiei. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri seara Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva de la STB, în special a liderului sindical Vasile Petrariu”, a declarat sâmbătă dimineaţă Adrian Criţ, directorul STB, citat de Agerpres.

ADVERTISING

Ce vor angajații

Angajaţii sunt nemulţumiţi pentru s-au scos autobuzele care îi duceau de acasă la autobaze şi acum sunt obligaţi să folosească maşinile personale pe cheltuiala proprie, ca să ajungă la serviciu.

În plus, angajaţii STB reclamă lipsa pieselor de schimb şi faptul că nu le sunt respectate condiţiile de muncă din contract.

"Avem salarii de 4.200 si atâta tot", le spunea un şofer vineri jurnaliștilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇