Tribunalul Bucureşti a decis că greva STB e ilegală și cere din nou reluarea imediată a activităţii

Tribunalul Bucureşti a decis că greva STB e ilegală și cere din nou reluarea imediată a activităţii

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

"Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii", a precizat instanţa.

Și joi Tribunalul București a decis că protestul de la STB trebuie să înceteze imediat, iar șoferii și vatmanii să iasă din nou pe trasee, însă nici până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

Niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu circulă în Capitală.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat vineri că este ''foarte grav'' şi ''inadmisibil'' să fie ignorată decizia instanţei de suspendare a grevei de la STB.

El a precizat că "toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei".

"Foarte grav, pentru că asta înseamnă o ignorare şi a legii, dar şi a Justiţiei şi asta trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea, de la judecători până la procurori şi parlamentari. Până unde mergem cu ignorarea legii în această ţară? Ce trebuie să facem urgent ca să recăpătăm încrederea în lege şi în Justiţie?

Ca atunci când spunem lege toată lumea să se alinieze, când spunem Justiţie toată lumea să tacă din gură şi să pună în aplicare deciziile Justiţiei. Este o lipsă de încredere, la care a contribuit mai toată lumea. Şi de aceea cred că toată lumea are de lucru în această direcţie. În rest, sigur, sunt instituţii, să îşi facă treaba.

Eu nu mi-am permis, cu orice cost, inclusiv politic, să ignor o hotărâre judecătorească. În absenţa acestui principiu - al respectării hotărârilor judecătoreşti - totul devine încet, încet, haos. (…) Este inadmisibil", a spus Predoiu, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări cu privire la continuarea grevei la STB, deşi Tribunalul Bucureşti a suspendat protestul.

Între timp, Parchetul Sectorului 3 a deschis un dosar penal în legătură cu organizarea grevei.

Primarul Nicuşor Dan i-a chemat pe şefii de autobază la discuţii, iar directorul STB este dispus să renegocieze contractul colectiv de muncă, doar dacă angajaţii revin azi la muncă.