Greva STB: Nicușor Dan cheamă șefii de autobază să le transmită că protestul trebuie să înceteze. Nu are soluții dacă greva va continua

Greva STB: Nicușor Dan cheamă șefii de autobază să le transmită că protestul trebuie să înceteze. Nu are soluții dacă greva va continua

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, i-a chemat vineri, la ora 12:00, pe șefii de autobază și depou, pentru a le transmite șoferilor STB, prin intermediul lor, să renunțe la grevă.

”Să continui greva, riscând o condamnare penală, e o acțiune irațională, pe care nu o înțeleg. La ora 12 i-am convocat pe șefii de autobază și depou, care sunt membri în conducerea STB, membri de sindicat.

Vreau sa le transmit angajaților STB, prin ei, hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii. Esențial este să respectăm legea. Întâlnirea nu e o negociere, e o informare către angajații STB că nu ne jucăm cu chestiunea asta”, a declarat edilul.

ADVERTISING

Totodată, el a cerut PSD să spună dacă susține această grevă, în caz contrar, să îi retragă spijinul politic consilierului general Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB.

”Cer PSD să se pronunțe, pentru că avem o grevă care paralizează Bucureștiul organizată de un consilier PSD. Și-a câștigat mandatul pe lista PSD. Cer fie să spună dacă susține această manifestație, fie îi retrage sprijinul poltic”, a subliniat Nicușor Dan.

Întrebat ce soluții are, în cazul în care șoferii STB nu vor renunța nici în următoarele zile la grevă, primarul a spus doar că există o hotărâre judecătorească ce trebuie respectată.

ADVERTISING

Mai mult, primarul crede că liderul sindical Vasile Petrariu este cel care ar trebui să răspundă la această întrebare.

”Eu sper ca această situație să nu treneze prea mult, avem o hotărâre judecătorească ce trebuie respectată. E o întrebare pe care trebuie să o puneți domnului Petrariu. Tot ce putem să facem sunt gesturi și acțiuni rezonabile, raționale.

Să explicăm din nou și din nou situația în care ne găsim. Nu pot eu să răspund pentru un gest irațional. Este un litigiu de fond care se judecă azi, unul de urgență s-a judecat ieri. Chiar dacă cel de ieri are apel, el este executoriu”, a mai afirmat Nicușor Dan.

ADVERTISING

Deși Tribunalul București a decis că protestul de la STB trebuie să înceteze imediat, iar șoferii și vatmanii să iasă din nou pe trasee, deocamdată acest lucru nu s-a întâmplat. Niciun autobuz, tramvai sau troleibuz nu circulă în Capitală. Și nici nu e clar când anume va reveni la normal transportul public.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇