Cine este Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB acuzat de Nicușor Dan că a orchestrat greva

Cine este Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB acuzat de Nicușor Dan că a orchestrat greva

Primarul Captalei, Nicușor Dan, a acuzat joi că greva declanșată de STB nu este una spontană, ci una politică, orchestrată de Vasile Petrariu, consilier general PSD.

Petrariu a fost numit în luna august 2021 șef al Federației Sindicatelor din Transporturi și Servicii Publice, scrie Economedia.

Totodată, el este acționar în Centrul de Sănătate al STB, o clinică medicală cu aproximativ 80 de angajați, care deservește în special angajații societății de transport.

Mai exact, clinica este o societate pe acțiuni în care STB deține 95% și Sindicatul Transportatorilor din București – 5%.

ADVERTISING

De la STB Petrariu încasează un venit anual de 42.700 de lei, însă în declarația de avere el nu scrie și cât primește de la Centrul de Sănătate al STB.

La alegerile din 2020 pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan a acuzat sindicatul STB că face campanie electorală printre angajații societății.

El a spus atunci că în autobaza STB din Militari a fost transmis un mesaj angajaților din partea Sindicatului Transportatorilor București, condus de Vasile Petrariu, în care era scris ”Votează cu cel ce ți-a dat, nu cu cel care promite! Păstrează ce ai, poate se va înmulți! Nu vota cu creierul”.

ADVERTISING

"Cum adică 'Nu vota cu creierul?' Cum adică, în 2020, să vii cu mesajul 'Nu vota cu creierul'? Adică să te întorci la 1990, când minerii spuneau - şi o parte din bucureşteni, din păcate - 'Noi muncim, noi nu gândim'.

Mai mult de atât: 'Burta simte foamea'. Adică un om este o burtă? La atât se reduce omul în 2020? 'Votează cu cel ce ţi-a dat'. Adică bucureşteanul e unul care stă cu mâna întinsă şi vine un şef şi îi dă? Acesta este bucureşteanul în viziunea acestei administraţii? Nu, suntem în 2020. E vorba de demnitate", a comentat Nicușor Dan mesajul, potrivit Agerpres.

ADVERTISING

Directorul STB îl acuză pe Vasile Petrariu de incompatibilitate

Joi dimineață, directorul STB Adrian Criț l-a acuzat pe liderul de sindicat Vasile Petrariu de incompatibilitate.

„Liderul de sindicat are incompatibilități. Au fost identificate mari afaceri în care este implicat, afaceri pe care le are cu STB prin centrul de sănătate și diferiți furnizori.

Domnul Petrariu simte că a pierdut puterea, această societate este condusă, nu mai conduce sindicatul reprezentativ”, a declarat Adrian Criț.

Haos în București din cauza grevei STB

Angajații Societății de Transport București au intrat, joi dimineață, în grevă aşa-zis spontană, după acțiunea de protest de miercuri.

Ei sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă și cer o majorare de 10%.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață, iar mii de oameni care le-ar fi folosit pentru a ajunge la serviciu au fost nevoiţi să găsească altă modalitate de transport.

Preţurile la Uber şi Bolt au explodat, în timp ce la metrou este arhiplin.

Metrorex a anunțat că introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇