Grevă la STB: Metrorex introduce în circulație toate trenurile posibile, Prefectura scoate pe stradă mai mulți polițiști și jandarmi

Grevă la STB: Metrorex introduce în circulație toate trenurile posibile, Prefectura scoate pe stradă mai mulți polițiști și jandarmi

Metrorex introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, după ce angajații STB au declanașat o grevă generală spontană.

Sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate, se va realiza pe cât posibil alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp, precizează compania.

”Metrorex împreună cu Poliția Metrou, Jandarmeria și firma de pază iau măsuri de fluidizare a punctelor aglomerate, în special în stațiile de corespondență (Piața Victoriei 1 și 2, Piața Unirii 1 și 2, Dristor 1 și 2, Nicolae Grigorescu 1 și 2, Eroilor 1 și 2, Basarab 1 și 2, Gara de Nord 1 și 2).

ADVERTISING

În cazul în care se produce supraaglomerare în stații personalul Metrorex împreună cu Poliția Metrou și agenții de pază vor degaja intrările prin limitarea accesului călătorilor la peron, până la defluirea traficului”, mai arată Metrorex în comunicat.

Prefectura suplimentează numărul polițiștilor și jandarmilor

Și Prefectura Capitalei a luat măsuri în urma grevei de la Societatea de Transport Bucureşti:

  • Suplimentarea efectivelor de poliţie şi jandarmerie în zona staţiilor de metrou , atât în interior cât şi la exterior, în scopul asigurării unui flux normal, pentru prevenirea oricăror incidentre şi prevenirea aglomerărilor , în context pandemic.
  • A fost suplimentat efectivul de poliţie rutieră, care împreună cu poliţia locală asigură fluidizarea traficului în principalele intersecţii.
  • Informarea cetăţenilor aflaţi în staţiile STB, prin echipajele de poliţie şi jandarmerie, cu privire la situaţia generate de grevă.
    Metrorex a informat cu privire la utilizarea întregii flote, de trenuri, disponibilă pentru a prelua un flux cât mai mare de călători şi pentru reducerea timpilor de aşteptare în staţii.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Angajații Societății de Transport București au intrat, joi dimineață, în grevă aşa-zis spontană, după acțiunea de protest de miercuri.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață, iar zeci de mii de oameni care le-ar fi folosit pentru a ajunge la serviciu au fost nevoiţi să găsească altă modalitate de transport.

Primarul Capitalei a anunţat acţiuni în instanţă împotriva greviştilor, iar preţurile la Uber şi Bolt au explodat. Asta după ce în august preţul unei călătorii cu STB s-a triplat (de la 1,3 la 3 lei).

ADVERTISING

Angajații STB sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă și cer o majorare de 10%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇