Nicușor Dan anunță plângeri penale împotriva liderilor sindicali STB și acuză că greva e orchestrată de PSD

Nicușor Dan anunță plângeri penale împotriva liderilor sindicali STB și acuză că greva e orchestrată de PSD

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că greva declanșată joi dimineață la Societatea de Transport Bucureşti este ilegală, fiind o acţiune foarte gravă.

El a precizat că STB a depus deja plângeri penale împotriva liderilor sindicali. Nicușor Dan acuză că nu este o grevă spontană, ci una politică, orchestrată de Vasile Petrariu, consilier general PSD.

”E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentativ. Avem dovezile şi avem scrise şi depuse plângerile penale împotriva liderilor sindicali. Dincolo de o grevă organizată de sindicat, este o grevă politică, al cărei lider este dl Petrariu, consilier general de la PSD, avem dovezi.

ADVERTISING

Îmi pare rău că şoferii au căzut în plasa acestor manipulări care au un substrat politic. Fac apel la şoferi să înţeleagă gravitatea acţiunilor lor, care afectează viaţa bucureţenilor”, a spus Nicușor Dan.

Primarul Capitalei le-a transmis protestatarilor că este deschis la dialog, dar nu prin liderii de sindicat.

”Vreau să le transmit că sunt deschis la un dialog cu ei, nu prin intermediul liderilor de sindicat, care au organizat acest protest ilegal, îi astept la discuţii, să îşi aleagă reprezentanţii care vor veni la discuţii”, a subliniat Nicuşor Dan.

ADVERTISING

Angajații Societății de Transport București au intrat, joi dimineață, în grevă aşa-zis spontană, după acțiunea de protest de miercuri.

Ei sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă și cer o majorare de 10%.

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din București nu circulă în această dimineață, iar mii de oameni care le-ar fi folosit pentru a ajunge la serviciu au fost nevoiţi să găsească altă modalitate de transport.

Preţurile la Uber şi Bolt au explodat, în timp ce la metrou este arhiplin.

ADVERTISING

Metrorex a anunțat că introduce în circulație toate trenurile disponibile din flotă și va circula în orele de vârf la un interval minim posibil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇