Greva STB: Sindicaliștii au plecat nemulțumiți de la Primăria Capitalei și nu se știe când vor relua lucrul

Greva STB: Sindicaliștii au plecat nemulțumiți de la Primăria Capitalei și nu se știe când vor relua lucrul

Liderul sindicatului din STB, Vasile Petrariu, a ieșit vineri seara din Primăria Capitalei și le-a spus jurnaliștilor că negocierile privind reluarea lucrului au eșuat, acuzându-l pe primarul Nicușor Dan că ”face politică” în loc să dialogheze cu protestatarii.

A fost a doua întâlnire dintre cele două tabere organizată azi, iar directorul STB, căruia protestatarii îi cer demisia, a fost prezent, relatează Digi24.

Vasile Petrariu a susținut că Nicușor Dan, cel care i-a invitat în această seară, a refuzat dialogul cu ei, prin urmare va merge împreună cu ceilalți colegi care au venit la întâlnire să le spună celor care îi așteaptă în autobaze cum au decurs lucrurile și împreună să stabilească ce vor face în continuare.

ADVERTISING

”Așteptăm decizia de astăzi, că a rămas în pronunțare, și salariații vor decide ce vor face în consecință”, a declarat Petrariu, referindu-se la decizia Tribunalului București.

Întrebat ce le transmite bucureștenilor, liderul sindical a răspuns ”Mii de scuze, dar să înțeleagă că nu este totuși numai vina noastră”.

Vasile Petrariu a ținut să sublinieze că el și colegii săi nu fac grevă.

”Sunt trei modalități de a face grevă – de avertisment, solidaritate și grevă propriu-zisă. Acesta este un conflict spontan, cu întreruperea lucrului”, a afirmat el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat când vor ieși din nou pe traseu, liderul sindicatului STB a răspuns: ”Nu știu să vă spun acum”.

Judecătorii Tribunalului București au decis joi și vineri suspendarea protestului de la STB, care este ilegal, decizia fiind executorie, cei care nu o respectă riscând să se aleagă cu dosar penal. În ciuda prevederilor legale foarte clare, protestatarii nu au reluat lucrul nici vineri.

Întrebat de jurnaliști, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că ”este foarte grav” ce se întâmplă în acest caz.

ADVERTISING

”Înseamnă o ignorare și a legii, și a justiției, care trebuie să pună pe gânduri pe toată lumea. Sunt instituții, să își facă treaba”, a mai spus ministrul Justiției, referindu-se la cei care ar trebui să pună legea în aplicare și să îi sancționeze pe cei care o încalcă în cazul de față.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇