Greva STB: Zeci de vehicule, de la toate depourile, au ieșit pe traseu - UPDATE

Greva STB: Zeci de vehicule, de la toate depourile, au ieșit pe traseu - UPDATE

Angajații de la depourile STB Colentina și Titan și-au reluat lucrul, sâmbătă seara, iar două linii de tramvai circulă în regim normal, a anunțat inițial primarul general Nicușor Dan. Ulterior, alte câteva zeci de vehicule au fost puse în circulație, conform datelor STB.

UPDATE 21:30 – Un număr de 68 de vehicule erau pe traseu sâmbătă seara, la ora 20:00, cele mai multe fiind tramvaie şi troleibuze, potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al STB, Adrian Criţ.

Astfel, pe traseu au ieşit:

ADVERTISING
  • 24 de vagoane de tramvai din 25 de la Depoul Colentina de pe liniile 21, 14, 16 şi 36
  • 19 vagoane din 22 de la Depoul Titan de pe liniile 14, 19, 23, 40, 27 şi 46
  • 10 din 17 vagoane de la Bucureştii Noi - liniile 24, 3, 41 şi 45
  • 2 din 17 vagoane de la Depoul Victoria de pe linia 55
  • 3 din 17 vagoane de la Depoul Dudeşti - linia 1
  • 1 din 51 de troleibuze de la Depoul Vatra Luminoasa - linia 85
  • 7 din 14 troleibuze de la Depou Berceni - liniile 73, 74 şi 76
  • 1 din 76 de autobuze de la Autobaza Titan pe linia 472
  • 1 autobuz din 35 de la Autobaza Obregia de pe linia 465
ADVERTISING

”Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect”, scrisese anterior pe Facebook Nicușor Dan.

Primarul general a dezvăluit că după atribuirea numărului unic de telefon 0800.800.868 special pentru angajații STB care vor să facă sesizări au fost deja primite primele reclamații în acest sens.

ADVERTISING

”Am primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească. Mulțumesc polițiștilor că reacționează imediat la sesizări și sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul! 

Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu își trăiește ultimele zile”, a subliniat Nicușor Dan.

Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum...

Publicată de Nicușor Dan pe Sâmbătă, 22 ianuarie 2022

Tot mai mulți angajați ai STB au decis să renunțe la protest și să revină pe trasee, după ce negocierile dintre sindicatul condus de consilierul PSD Vasile Petrariu și conducerea STB au eșuat.

Primarul general și directorul STB, Adrian Criț, i-au avertizat pe angajații care nu revin la lucru că riscă desfacerea contractului de muncă după trei zile de absențe fără justificare, potrivit contractului colectiv de muncă.

Societatea a înregistrat pierderi însemnate în aceste zile, bucureștenii au avut probleme cu circulația prin oraș, iar Tribunalul București a decis clar că greva a fost ilegală. Procurorii au deschis dosar penal și cei care se fac vinovați de încălcarea legii în diverse forme vor fi sancționați.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇