A patra zi de grevă la STB. 25% dintre șoferi au ieșit pe traseu. Cum îi îndeamnă un lider sindical să continue protestul (Audio)

A patra zi de grevă la STB. 25% dintre șoferi au ieșit pe traseu. Cum îi îndeamnă un lider sindical să continue protestul (Audio)

Protestul angajaților STB continuă pentru a patra zi la rând, în ciuda avertismentelor lansate de primarul general al Capitalei și de conducerea companiei.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti anunţă că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460 și le cere în continuare tuturor angajaţilor să-şi reia activitatea.

”Conducerea STB SA solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu. În momentul de faţă asigurăm cca 25% din parcul de vehicule programat. Mijloacele de transport în comun ieşite în traseu pot fi localizate în timp real folosind aplicaţia INFO TB.

ADVERTISING

În acelaşi timp, le mulţumim celor care au înţeles gravitatea situaţiei, nivelul de manipulare la care au fost expuşi şi au decis să-şi facă datoria faţă de călători”, a transmis compania, care prezintă şi situaţia vehiculelor aflate pe traseu.

???? Conducerea STB SA solicită în continuare angajaților să-și reia activitatea și să-și îndeplinească obligațiile de...

Publicată de Societatea de Transport București - STB SA pe Sâmbătă, 22 ianuarie 2022

SpotMedia.ro a intrat în posesia unei înregistrari audio în care liderul sindical de la Autobaza Nordului îi îndemna sâmbătă seara pe cei care sunt dispuși să continue protestul să se adune duminică dimineața la Autobaza Titan.

ADVERTISING

La Autobaza Titan sunt prezente echipaje de poliție și de jandarmi, potrivit Mediafax.

Petrariu spune că protestatarii își asumă toate riscurile

Liderul de sindicat Vasile Petrariu a declarat duminică dimineață că greviștii își asumă riscurile și continuă protestele, în ciuda deciziei Tribunalului că greva este ilegală și trebuie întreruptă.

Potrivit acestuia, circa 80% dintre angajați sunt în continuare în grevă.

„Atitudinea angajaților e clară: își asumă toate riscurile, nu se lasă pradă amenințărilor”, a afirmat Vasile Petrariu.

ADVERTISING

Consiliul de Administrație al STB a decis să nu îi sancționeze pe greviștii care reiau activitatea, cu excepția celor care ”au avut un rol activ” în declanșarea protestului ilegal.

Greva STB a degenerat

Șoferii care au reluat munca au atras furia colegilor lor care continuă protestul și situația a degenerat pe alocuri. Potrivit B365.ro, sâmbătă dimineață, autobuzul cu numărul 444 s-a ales cu gemul spart la revenirea la autobaza Floreasca.

Principalul lider sindical, Vasile Petrariu, spune că cetățenii nemulțumiți ar fi spart geamul, însă în autobaze au apărut mesaje precum ”trădătorii”, sunt întocmite ”liste ale rușinii” cu spărgătorii de grevă, iar unele surse spun că greviștii furioși pe colegii lor au vandalizat mijloacele de transport în comun.

Sursele sunt susținute și de imagini ajunse în presă de pe grupul privat de Facebook Tribuna RATBiștilor, al angajaților STB.

Municipalitatea a pus la dispoziţia şoferilor Societăţii de Transport Bucureşti, care sunt împiedicaţi de colegii lor să iasă pe traseu, numărul de telefon 0800800868 pentru a sesiza acest lucru, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇