A patra zi de grevă STB. Lui Petrariu i se pare ciudat că protestatarii au fost chemați la audieri în zile de sărbătoare și îl acuză pe Nicușor Dan

A patra zi de grevă STB. Lui Petrariu i se pare ciudat că protestatarii au fost chemați la audieri în zile de sărbătoare și îl acuză pe Nicușor Dan

Liderul principalului sindicat din Societatea de Transport Bucureşti, Vasile Petrariu, consideră „ciudat” faptul că el şi colegii săi au fost chemaţi să dea declaraţii, inclusiv în weekend, în contextul sesizărilor penale făcute ca urmare a grevei care a fost declarată ilegală de către instanţa de judecată.

Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore, atunci când ar fi trebuit să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului de lucru.

Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ.

Prezent printre protestatari, liderul principalului sindicat din STB, Vasile Petrariu, consilier general PSD, a declarat că protestatarii „îşi asumă toate riscurile şi nu se lasă pradă ameninţărilor”.

Petrariu susţine că el şi unii dintre colegii săi au fost chemaţi la audieri, la organe de cercetare penală, arătându-se nemulţumit de celeritatea cu care anchetele deschise în urma protestului se derulează.

„Ne-au făcut plângere penală şi ieri, astăzi şi până marţi suntem chemaţi la Poliţie. (…) E foarte ciudat să constaţi că în zi de sărbătoare se mobilizează toată lumea la indicaţia primarului general - că el s-a exprimat la televizor - şi să cerceteze”, a declarat Vasile Petrariu.

Liderul de sindicat a precizat că el a fost chemat la audieri marţi, la ora 11:00.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti a anunțat că 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460 și le cere în continuare tuturor angajaţilor să-şi reia activitatea.