Cu 134 km/h prin București

Cu 134 km/h prin București

Doi șoferi au fost prinși noaptea trecută gonind prin București cu 113km/h, respectiv 138km/h pe sectoare de drum unde limita de viteză era de 60km/h, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, care a desfășurat o acțiune de control în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Un şofer în vârstă de 35 de ani a fost depistat, sâmbătă seară, în jurul orei 23:00, în timp ce conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 cu viteza de 113 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

ADVERTISING

Duminică, în jurul orei 02:30, un bărbat în vârstă de 55 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 6 şi a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 134 km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 60 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.900 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

De asemenea, au fost identificați șoferi care conduceau sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive. De exemplu, un bărbat în vârstă de 37 ani conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 sub influenţa a două substanţe psihoactive, în maşina sa fiind găsite astfel de substanţe. Iar un bărbat în vârstă de 31 ani a conducea un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa alcoolului, testarea preliminară cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISING

Zeci de mii de sancțiuni în șase luni

Statisticile poliției arată că au fost date zeci de mii de sancțiuni în primele șase luni ale anului 2023, pe raza municipiului București, șoferilor care conduceau cu viteză mai mare decât cea legală. Astfel:

  • au fost aplicate aproximativ 24.000 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză
  • au fost reţinute aproximativ 800 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h şi 80 permise de conducere pentru depăşirea vitezei cu peste 70 km/h.
ADVERTISING

Polițiștii atrag atenția că viteza excesivă a reprezentat cauza principală în 30% dintre accidentele mortale.

Viteza peste limita legală constituie un factor determinat în producerea accidentelor de circulaţie întrucât timpul de reacţie în cazul unor evenimente neaşteptate creşte atunci când viteza cu care rulează autovehicul depăşeşte cu mult limita legală. De asemenea, distanţa de frânare creşte atunci când viteza este mare, iar câmpul vizual al conducătorului auto se îngustează pe măsură ce acesta conduce cu o viteză care depăşeşte limita legală.

În plus, viteza excesivă creşte semnificativ riscul producerii unui accident de circulaţie în special în cazul conducătorilor auto neexperimentaţi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇