De ce să mergi în vacanță în Grecia în septembrie. Avantaje de care să ții cont

De ce să mergi în vacanță în Grecia în septembrie. Avantaje de care să ții cont

Dacă nu ești un fan al căldurii extreme, dacă nu vrei să te calci în picioare cu alți turiști, atunci luna septembrie este ideală pentru a merge în concediu în Grecia. Vremea este perfectă și Grecia vine cu multe bonusuri în această perioadă.

Poate cel mai important, mai ales acum, pericolul de incendii este mai mic în septembrie, ceea ce înseamnă că și probabilitatea de a anula vacanța dispare încet – încet.

Dar iată care ar fi avantajele de a merge în septembrie în Grecia, conform Greek City Times:

  • vremea este perfectă: e cald, dar nu chiar așa de cald. Dacă în iulie sau august poate fi extrem de cald, chiar fierbinte – temperaturi de 30 – 35 grade, chiar și 40 grade sunt obișnuite - în septembrie (inclusiv în a doua jumătate a lunii), temperatura este în jurul unui confortabil 30 grade in aer, una care permite nu doar plimbările și statul la terasă, cât și plaja. În plus, ploaia este aproape exclusă.
  • ape calde: marea este mai curată și apa caldă. În plus, ai loc să înoți în voie și să-ți faci poze fără să te deranjeze cineva.
  • prețuri mai mici, chiar și la cele mai luxoase hoteluri. Ține cont de faptul că majoritatea europenilor își iau concediu în iulie – august, când multe firme mici (în Spania, de exemplu, dar nu numai) chiar își închid porțile, pentru a reîncepe în septembrie. În plus, în septembrie se reiau cursurile, așa că și prezența părinților acasă se impune.
  • adio vânătoare de șezlonguri! Vei găsi cel mai probabil întotdeauna un șezlong, pentru că nici plajele nu mai sunt atât de aglomerate.
  • gata cu cozile: siturile arheologice și muzeele au mai puțini vizitatori.
  • servicii mai bune: faptul că sunt mai puțini oaspeți face ca și calitatea serviciilor să crească.
  • bilete de avion mai ieftine.
  • mănânci cât vrei: vara se termină, așa că nu mai e cazul să ții diete. Până la anul nu te mai vede nimeni în costum de baie.
  • start bun pentru iarnă: dacă îți iei o vacanță în septembrie, îți vei umple bateriile pentru întreg sezonul rece.

Bonus, pentru anumite zone, așa cum sunt insulele Ciclade (Santorini, Mykonos, Paros ș.a.m.d.), e cea mai bună perioadă de vacanță, pentru că nu mai bate vântul în Marea Egee. În timpul verii pe aceste insule poate să fie un vant foarte puternic, care pe alocuri poate ridica praful și nisipul. Dacă ai fost în Santorini, sigur ai remarcat cum crește vița-de-vie pe insulă – nu pe araci, pe verticală, ci in niste cuiburi trântite pe pîmânt, pentru a se feri de vântul mult prea puternic care lovește insula. Ei bine, în septembrie, acest vânt dispare.

ADVERTISING

Ce destinații să alegi în Grecia, în luna septembrie

Unde să mergi în septembrie în Grecia? Orientează-te spre insulele mult prea pline vara, de care te poți bucura acum în liniște și tihnă, pe îndelete. Poți încerca Santorini, Zakynthos, Mykonos, Rodos, Kefalonia, Paros, Corfu și Creta. Nu uita de o vizită la Atena, animată de asemeni în această perioadă!

Excursie de vis cu copiii la Atena (Galerie foto)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇