Excursie de vis cu copiii la Atena (Galerie foto)

Excursie de vis cu copiii la Atena (Galerie foto)

Dacă ai câteva zile libere și vrei să le oferi copiilor o experiență altfel, să le faci cunoștință cu o civilizație străveche și fascinantă, Grecia ar trebui să fie în fruntea listei.

Poate nu ai timp de o vizită pe insule sau poate pur și simplu ești genul care se simte ca peștele în apă în capitală, așa că, în acest caz, Atena este alegerea ideală. Sunt multe de admirat, făcut și gustat, iar o escapadă în capitala Greciei va fi pe gustul tuturor: atât a celor mici, cât și a celor mari.

În plus, deloc de neglijat, Atena nici nu e așa de scumpă față de alte orașe europene. Apoi, e foarte prietenoasă pentru familiile cu copii. Se pune, așadar, problema cu ce începi, pentru că lista atracțiilor va deveni tot mai lungă, pe măsură ce le vei descoperi la pas.

Un loc minunat pentru a merge împreună cu cei mici este centrul orașului, unde sunt multe zone pietonale. În centru există multe restaurante care abia așteaptă să fie vizitate de către turiștii cu copii.

Acum, că ați făcut cunoștință cu gastronomia locală, se impune vizitarea Acropolei, antica cetate care va dezlănțui imaginația celor mici. Urmează Partenonul, dar și vizitarea Pieței Syntagma, unde trebuie neapărat să asistați la schimbarea gărzii.

Dar Atena nu este interesantă doar prin prisma trecutului său. Poți explora fața modernă a orașului prin intermediul gusturilor și aromelor, într-un tur gastronomic pentru copii, trecând prin Monastiraki și cartierul Psirri, unde copiii au ocazia de a participa la un atelier de benzi desenate pentru a-și crea propriul erou mitic sau la un tur de artă stradală, recomandat adolescenților.

Descoperiți împreună spațiile verzi ale orașului pornind de la Zappeion și Stadionul Panathenaic, unde au fost reluate Jocurile Olimpice moderne în 1896. Continuați plimbarea prin Grădina Națională, până la Kolonaki, pentru un curs de gătit și un prânz sau pentru cumpărături. După-amiază, mergeți la Muzeul de Tehnologie a Greciei Antice sau la Muzeul Elen pentru Copii – sunt recomandările Kids Love Greece.

ADVERTISING

Bucurați-vă și de Riviera Atenei, lăsați copiii să se joace în parcul SNFCC (Stavros Niarchos Foundation Cultural Center), vizitați Muzeul Jucăriilor Benaki, Centrul broaștelor țestoase de mare Archelon sau bucurați-vă de o baie la poalele Templului lui Poseidon și de uimitorul apus de soare din Sounio.

Plaje și parcuri acvatice

Bineînțeles, Grecia nu ar fi Grecia fără o repriză de plajă bună și o bălăceală, iar Atena excelează la acest capitol, Alimos, Kavouri, Voula sau Votsalakia fiind doar câteva dintre recomandări.

Ai de unde alege în materie de plaje și nici când vine vorba despre parcuri acvatice, Atena nu stă rău. Se impune o vizită la Parcul Acvatic Oropos, situat la numai 3 kilometri de Capitală, sau la Copa Copana, unde este construit un întreg oraș de basm pe apă.

ADVERTISING

În timp ce cei mici vor sări pe trambuline și vor străbate labirinturi, părinții au la dispoziție o sumedenie de cafenele și baruri. Dar și ei vor fi fascinați de tot ce oferă parcul, mai cu seamă că acesta este deschis nu doar vara, ci și iarna, când vizitatorii au la dispoziție pârtii cu zăpadă, dar și un patinoar.

Nu în ultimul rând, vizitați Grădina Zoologică din Atena, o atracție relativ nouă care se întinde pe 20 de hectare, deschisă în 2000, care găzduiește 400 de specii de mamifere, reptile și păsări.

Cel puțin când vine vorba despre păsări, e grădina zoologică aflată pe locul trei în lume după numărul și varietatea acestora. De fapt, inițial a fost concepută ca un sanctuar pentru acestea.

ADVERTISING

Interesați-vă de program, pentru că ar fi păcat să ratați spectacolul zilnic al păsărilor de pradă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇