Pleci la Atena? Iată care sunt cele mai bune plaje aflate în apropiere (Galerie foto)

Pleci la Atena? Iată care sunt cele mai bune plaje aflate în apropiere (Galerie foto)

Plănuiești să petreci câteva zile la Atena? După ce vei vizita obiectivele istorice, te vei plimba pe străzile parcă din altă lume și vei degusta tot felul de bunătăți în taverne, se impune și ceva bălăceală și stat la soare.

Pentru că Atena nu este doar un oraș antic plin de atracții istorice, ci și un loc numai bun de relaxare. Atena este înconjurată de cele mai bune plaje din Attica. În plus, sfârșitul primăverii e perioada perfectă să mergi în Grecia.

Iată doar câteva dintre plajele aflate la doar o aruncătură de băț, astfel încât să nu pierzi prețioasele zile de concediu pe drum.

ADVERTISING

Yabanaki

Plaja Yabanaki e situată la numai 20 km sud de Atena, scrie Why Athens. Este renumită pentru nisipul său moale, marea puțin adâncă și vremea calmă, ceea ce o transformă automat într-un loc ideal pentru relaxare în familie.

Până și fundul mării e moale, așa că poți intra desculț.

E o plajă căutată și de cuplurile îndrăgostite, turiștii în vârstă, locuitorii din Atena și fanii distracției pasive.

Totuși, aici poți face parașutism, jet ski, curse pe mare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Plaja este situată într-un golf larg, așa că e protejată de vânturile puternice și valurile mari. Începe să se umple de turiști la 8-9 dimineața și atinge numărul maxim de turiști după-amiază. În weekend, este greu să găsești un șezlong sau un loc la bar.

Glyfada

Plaja Glyfada, tot cu nisip, înconjurată de o mică pădure de pini și cu vedere la munții Hellas, e și mai aproape, la numai 16 kilometri de Atena.

Marea e puțin adâncă, așa că e o plajă frecventată de familii cu copii. De asemenea, nu există valuri puternice și curenți subterani.

Un mare atuu e parcarea gratuită. Bonus: numeroase cafenele, taverne și hoteluri. La o adică, dacă îți place plaja, poate te vei gândi să rămâi aici măcar o noapte, două.

ADVERTISING

Lângă Glyfiada există 3 stații de autobuz, mai multe supermarketuri, magazine de suveniruri, o piață și centre de divertisment, inclusiv baruri, cluburi de noapte sau discoteci, așa că vei avea cu ce să-ți umpli timpul.

De menționat e că Glyfiada este o plajă gratuită, cu servicii low-cost.

Votsalakia

Votsalakia este o plajă cu nisip și pietriș situată în Pireu (o suburbie a Atenei). Cea mai mare parte a coastei este acoperită cu nisip, dar pietricele încep la intrarea în apă.

De obicei e vânt și valurile sunt destul de mari, dar vei uita asta când vei vedea priveliștea: munții Helade și suburbiile Atenei.

E o plajă pentru oamenii activi, care vor să facă și ceva mișcare. Aici există o sală de sport, teren de tenis, două terenuri de fotbal, o piscină și un cinematograf.

Parcarea e tot gratuită și poți ajunge ușor aici, cu transportul public.

La nord de Votsalakia se află un amfiteatru deschis, unde poți vedea piese de teatru și concerte.

Alimos

Alimos este o plajă cu nisip moale din suburbiile Atenei. Plaja este populară printre familiile cu copii și tineri, frecventată de mulți turiști din UE. Poți face aici schi nautic și curse pe mare cu catamarane și nu numai.

Pe plajă există o cafenea, un bar, șezlonguri, dușuri și cam tot ce poți avea nevoie. Se fac inclusiv degustări de bucate și băuturi.

Stațiile de autobuz și metrou se află în apropiere, așa că e ușor accesibilă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇