Comisarul european Thierry Breton și-a cumpărat un castel

Comisarul european Thierry Breton și-a cumpărat un castel

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a cumpărat un castel într-o zonă rurală franceză, a declarat miercuri echipa sa, confirmând informațiile apărute în presa locală.

Situat în satul Gargilesse-Dampierre, unul dintre cele mai frumoase locuri din Franța, de-a lungul râului Creuse, castelul Gargilesse a fost construit de conții de Gargilesse în secolul al VIII-lea.

Breton a cumpărat clădirea de la un pictor local, Annick Thévenin, care cumpărase castelul în 1998 pentru a fi folosit ca galerie de artă. Breton nu plănuiește să locuiască acolo, a spus echipa sa pentru Politico, și intenționează să-l păstreze ca spațiu cultural.

ADVERTISING

Potrivit cotidianului local Le Berry Républicain, comisarul european a achiziționat castelul discret, în urmă cu câteva luni, iar prețul nu este cunoscut.

„Continui să administrez castelul, să primesc publicul, să găzduiesc expoziții, aceasta este dorința domnului Breton”, a spus Thévenin pentru presa locală.

Contactată de Politico, echipa lui Breton a confirmat că acesta a cumpărat castelul, dar a refuzat să comenteze, spunând că este o chestiune personală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇