Efectele războiului din Ucraina: Companiile de armament din Europa Centrală se străduiesc să găsească noi angajați

Efectele războiului din Ucraina: Companiile de armament din Europa Centrală se străduiesc să găsească noi angajați

Companiile producătoare de armament din Europa Centrală se străduiesc să găsească noi angajați și să-i convingă pe pensionari să se întoarcă în activitate, deoarece cererea de produse este din ce în ce mai mare.

Industria de armament din Polonia și Republica Cehă a produs arme, obuze și alte materiale militare în cel mai rapid ritm de la căderea Zidului Berlinului, potrivit Sky News.

Companiile au accelerat producția pentru a aproviziona Ucraina și pentru a alimenta cererea la nivel mondial, în condițiile în care și alte țări își sporesc cheltuielile pentru apărare.

ADVERTISING

Statistica arată că în primele 12 luni de război, Republica Cehă a trimis Ucrainei provizii militare în valoare de 1,44 miliarde de lire sterline.

Companiile au nevoie de mai mulți angajați pentru a face față cererii. Producătorul ceh de muniție și obuze de artilerie STV Group construiește apartamente pentru noii angajați și oferă mese gratuite pentru pensionari care acceptă să revină în activitate.

Compania poloneză de tehnologie militară WB Group a început încă de anul trecut o campanie de angajare a femeilor pentru activitățile de la liniile de asamblare. Înainte, aceste posturi erau ocupate mai ales de bărbați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, guvernul ceh a inițiat discuții privind angajarea în unele poziții a refugiaților ucraineni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇