Cine sunt noii șefi de la IPJ Bacău, după dubla crimă de la Onești

Cine sunt noii șefi de la IPJ Bacău, după dubla crimă de la Onești

După luarea de ostatici care s-a încheiat cu o dublă crimă la Onești, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău are noi șefi.

Buliga Toader este numit șef al IPJ Bacău, timp de 3 luni, iar Constantin Bălău adjunct, pentru aceeași perioadă.

Conform unui comunicat de presă al IGPR, Buliga are o experiență de peste 25 de ani în MAI.

”Cu data de 5 martie 2021, prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar șef de poliție Buliga Toader a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Comisarul șef de poliție Buliga Toader are peste 25 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2009 exercitând atribuții manageriale în mai multe structuri, printre care, în perioada 2016 – 2018, la nivelul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În perioada 2018 - 2020 a ocupat funcții de conducere în cadrul Corpului de Control al ministrului, iar, din luna august 2020 și până în prezent, a ocupat funcția de director general adjunct în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane din M.A.I”, relatează sursa citată.

Cine este Constantin Bălău

Conform documentului, Bălău are o experiență de peste 23 de ani în MAI, fiind șef al Poliției în Roman.

”Cu aceeași dată, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, comisar șef de poliție Bălău Constantin Dragoș a fost împuternicit să exercite, pentru 3 luni, atribuțiile funcției de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Comisarul șef de poliție Bălău Constantin Dragoș are peste 23 de ani de experiență în structurile Ministerului Afacerilor Interne, din anul 2005 fiind șef al Poliției Muncipiului Roman”, conchide sursa citată.

Miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că șefii Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău și Poliției Onești au fost schimbați din funcție, iar Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijență în serviciu, după crimele de la Onești.

”Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul șef și la adjunctul acestuia, la comanda IPJ se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului.

Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale. În contextul apelurilor repetate la 112 ale autorului, precum și al riscurilor aferente, conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple”, a precizat atunci Bode.

Citește mai multe despre acest caz:

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇